Haberler

Lösemi Hastası Küçük Yağız İçin Umut Işığı

Abone Ol

Adana'da, 4 yaşındaki lösemi hastası Yağız Yıldız için uygun bir verici bulunduğu ve ilk test sonuçlarının olumlu olduğu bildirildi İkinci test aşaması da olumlu sonuçlanırsa Yağız'a kordon kanından kök hücre nakli yapılacak.

Lösemi hastası olan ve uygun verici bekleyen 4 yaşındaki Yağız Yıldız için uygun bir verici bulunduğu ve ilk test sonuçlarının olumlu olduğu bildirildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yağız'ın babası Sait Yıldız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Yağız'ın doktoru Prof. Dr. Bülent Antmen ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleriyle basın toplantısı düzenledi.

Vali Coş, küçük Yağız'ın sağlığına kavuşması için herkesin işbirliği içinde neler yapılabileceğinin masaya yatırıldığını belirterek, tıbbi ve hukuki her türlü imkanın zorlandığını söyledi.

Yağız'a kök hücre naklinin planlandığını ve bu nedenle akraba dışı donör taraması başlatıldığını da dile getiren Coş, "Yapılan ilk taramalara göre hastaya uyumlu olabilecek bir kordon kanı belirlenmiş, hastaya uygunluğu yönünde ilk veriler de olumlu sonuçlanmıştır. Yaklaşık 1 aylık süreç içinde tedavi amaçlı çalışmalar devam edecek. Hastamızın durumu gayet iyi. Hastalığın iyileşme sürecinde olduğunu memnuniyetle öğrendik. Şu an için acil doku tipi belirlenmesi için şu aşamada başka kana ihtiyaç duyulmamaktadır" diye konuştu.

Yağız'ın tedavisini yürüten Prof. Dr. Bülent Antmen ise bulunan vericiden alınan örneklerin ilk test aşamasında olumlu sonuç verdiğini belirtti.

İkinci test aşamasında da olumlu sonuç alındığı taktirde başka bir kök hücre kaynağına gerek duyulmadan tedavi sürecinin başlayacağını kaydeden Antmen, "Buraya gelirken ilgili kordon kanı bankasından bir haber daha aldım. Yurt dışından Yağız için bir verici daha bulundu. Yapılan ilk test verileri olumlu. Şimdi ikinci aşamaya geçilecek. Ondan da olumlu sonuç alınırsa elimizde iki tane kök hücre kaynağı hazır olmuş olacak" dedi.

Göz yaşlarına hakim olamayan Yağız'ın babası Sait Yıldız ise haberi yeni öğrendiğini ve çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Şu an sevinçten ağlıyorum. Sizlerin sayesinde Yağız'ım hayata dönecek. Ben Yağızsız yaşayamam" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Zeki Gürkan Hüseyin Avni Coş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title