Haberler

Lösemili öğrencilerin matematik başarısı

Güncelleme:
Abone Ol

Lösemili öğrencilerin matematik başarısıLÖSEMİLİ Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nda (LÖSEV) eğitim gören ve hastalıkları nedeniyle sık sık eğitimlerine ara vermek zorunda kalan, Belinay Uyanık (10) ile Enes Bulut (11), ulusal matematik ve fen bilimleri yarışmasında finale kaldı.

Lösemili öğrencilerin matematik başarısı

LÖSEMİLİ Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nda (LÖSEV) eğitim gören ve hastalıkları nedeniyle sık sık eğitimlerine ara vermek zorunda kalan, Belinay Uyanık (10) ile Enes Bulut (11), ulusal matematik ve fen bilimleri yarışmasında finale kaldı. Öğrenciler, 20-21 Mayıs'ta Aydın'da yapılacak finale hazırlanıyor. 5'inci sınıf öğrencisi Belinay Uyanık, 1'inci sınıfa devam ederken göz arkasında tespit edilen tümör nedeniyle tedavi görmeye başladı. Tedavisi boyunca ilkokula aktif devam edemeyen Belinay, eğitimini uzaktan eğitimle sürdürdü. Tümör nedeniyle bir gözü kapanan Belinay, yaklaşık 3 yıl süren tedaviyle hastalığı yendi. 7'nci sınıf öğrencisi Enes Bulut ise 3 yaşında lösemi olduğunu öğrendi. Enes, 4 yıl süren zorlu bir tedavi süreciyle hastalığı yenmeyi başardı. Belinay ve Enes, hastalık geçmişi bulunmayan Kayra Tuna Kaya (12) ile her yıl Türkiye genelindeki tüm devlet ve özel okullar arasında olimpiyatlar seviyesinde gerçekleştirilen Tales Ulusal Matematik ve Fen Bilimleri Yarışmasında, LÖSEV Eğitim Kurumları'nı temsil etti. 3 öğrenci, yarışmada finale kaldı. Belinay Uyanık, Enes Bulut ve Kayra Tuna Kaya, 20-21 Mayıs tarihlerinde Aydın'da yapılacak finale hazırlanıyor.

'SAVAŞÇI VE MÜCADELECİ ÇOCKULAR'

Öğrencilerin matematik öğretmeni Özlem Kılıç, finale kalan öğrencilerinin hastalık öykülerinden dolayı daha özel çocuklar olduğunu belirterek, "İlk kez bu yarışmaya katıldık. Eğitimde eşitliğin sağlanmasını istiyoruz. Çünkü öğrencilerimiz lösev tedavisi görmüş ya da çocuk kanserleri geçirmiş çocuklar. Yıllarca eğitimlerine ara veriyorlar; yeri geliyor evden eğitim almak zorunda kalıyorlar, akademik anlamda çok eksiklikleri olan çocuklar. Dolayısıyla böyle bir yarışmada kendimizi göstermek istedik. Çünkü bu çocuklar böyle bir hastalığı yendiler; çok güçlü, çok savaşçı, mücadeleci çocuklar" dedi.

Hastalık geçmişi bulunan çocukların bazen 'biz okula ara verdik', 'eksiklerimiz var' gibi düşüncelerle bu tür yarışmalardan çekindiklerini aktaran Kılıç, "Öğretmenleri olarak yapabileceklerine inandırdık onları. Gereken çalışmaları yaptık, onları da hazır hissettirdikten sonra başvurumuzu gerçekleştirdik. Çocuklarımız çok mutlu oldu, başarabileceklerine inandılar. Bu kadar eğitime ara vermelerine rağmen bu açığı kapatabileceklerini gördüler" diye konuştu.

'SONUÇLARI GÖRMEK BİZİ MUTLU ETTİ'

Öğrencilerin fen bilgisi dersi öğretmeni Erdem Yalçınkılıçlı ise öğrencilerinin sıradan çocuklar olmadıklarını bir kez daha gördüklerini belirterek, "Tedavileri, sağlık durumları onlar için bir dezavantaj. Olması gerektiği hayatlarının bir döneminde gibi örgün eğitim alamıyorlar. Biz bu açığı kapatmak için öğretmenler olarak elimizden geleni onlar için yapmaya çalışıyoruz. Sonuçlarını görmek tabii bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enes Bulut Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title