Haberler

Lübnan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Abone Ol

Lübnan Meclis Başkanı Berri, meclisi 23 Nisan'da 13. cumhurbaşkanını seçmek üzere toplantıya çağırdı.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan Meclisi'ni 23 Nisan'da 13. cumhurbaşkanını seçmek üzere toplantıya çağırdı.

Lübnan haber ajansı NNA'nın haberine göre, Meclis Başkanı Berri, mevcut Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın yerine ülkeyi 6 yıl yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek üzere Lübnan parlamentosunu 23 Nisan saat 12.00'de toplantıya çağırdı.

Lübnan'da 1943'te varılan ulusal mutabaka göre, Maruni Hıristiyan olması gereken cumhurbaşkanı meclis tarafından seçiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için resmi başvuru gerekmezken, meclis resmi olarak adaylık başvurusunda bulunmayan bir kişiyi de cumhurbaşkanı olarak seçebiliyor.

Boşluk oluşmaması için yeni cumhurbaşkanının, mevcut cumhurbaşkanının görev süresi bitmeden seçilmesi gerekirken, halen Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Mişel Süleyman'ın görev süresi ise 25 Mayıs 2014'te sona eriyor.

Yeni seçilecek olan cumhurbaşkanının, ilk turda 128 sandalyeli meclisin üçte ikisinin oyunu, ikinci turda ise salt çoğunluğu alması gerekiyor.

Lübnan'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için resmi olarak adaylığını açıklayan tek isim ise Lübnan Güçleri Partisi lideri Semir Caca oldu. Lübnan Güçleri Partisi, eski Başbakan Refik Hariri'nin başkanlığını yaptığı 14 Mart Hareketi içinde yer alıyor. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Nebih Berri 23 Nisan Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title