Haberler

Lübnan'da Terör Alarmı

Abone Ol

Güvenlik önlemlerinin artırıldığı başkent Beyrut'ta bazı ana yollar ulaşıma kapatıldı.

Lübnan'ın Bekaa bölgesinde askeri kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısının ardından başkent Beyrut'ta güvenlik önlemleri artırıldı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkedeki terör tehdidine karşı Meclis Başkanı Nebih Berri'nin yaşadığı Ayn el-Tineh, Rus Büyükelçiliği, UNESCO Kültür Merkezi ve Beyrut Askeri Hastanesi yollları trafiğe kapatıldı.

Lübnan güvenlik güçleri, sabah saatlerinde Beyrut'un Hamra semtindeki çeşitli otellere baskınlar düzenleyerek Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensubu olduğundan şüphelenilen 16 kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan kişilerin Meclis Başkanı Nebih Berri'ye suikast girişimi hazırlığında oldukları iddia edilmişti.

Meclis Başkanı Berri ise, bu sabah UNESCO Kültür Merkezi'nde yapılacak olan toplantıyı güvenlik tehdidi nedeniyle iptal ettiğini duyurmuştu.

Öte yandan, Lübnan haber ajansı NNA, yine güvenlik sebebiyle, bugün gerçekleştirilmesi planan ABD Büyükelçisi David Hale ve Dışişleri Bakanı Cibran Bassil görüşmesinin iptal edildiğini duyurdu.

Bekaa bölgesindeki bir askeri kontrol noktasına, bu sabah saatlerinde düzenlenen intihar saldırısında 3 kişi ölmüş, 25 kişi yaralanmıştı.

Saldırının hedefinin Emniyet Genel Müdürü Tümgeneral Abbas İbrahim olduğu açıklanmıştı. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Nebih Berri Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title