Haberler

Lübnan Suudi Arabistan İlişkileri

Abone Ol

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman: "Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz 'asılsız suçlamalar' nedeniyle bozulmamalıdır"

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, "Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz 'asılsız suçlamalar' nedeniyle bozulmamalıdır" dedi.

Lübnan'ın kuzeyindeki Cübeyl bölgesinde düzenlenen Demokrasi ve Gerçeklik Konferansı'nın açılışında konuşan Süleyman, Hizbullah'ın, İran'ın Beyrut Büyükelçiliği yakınında düzenlenen bombalı saldırının faillerinin Suudi Arabistan istihbaratıyla bağlantılı olduğu yönündeki iddiasını reddetti.

Süleyman, Lübnan'ın Suudi Arabistan ile var olan tarihi ilişkilerinin yöneltilen "asılsız" suçlamalar nedeniyle bozulmaması gerektiğini vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İran'ın Beyrut Büyükelçiliği yakınında düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin,  "Saldırının arkasında Suudi Arabistan istihbaratıyla doğrudan bağlantılı olan Abdullah Azzam Tugayı bulunuyor" iddiasında bulunmuştu.

Beyrut'ta 19 Kasım'da meydana gelen patlamada aralarında İran'ın Kültür Ataşesi Eş-Şeyh İbrahim el-Ensari'nin de bulunduğu 25 kişi hayatını kaybetmiş, 147 kişi yaralanmıştı. Suudi Arabistan, İran'ın Beyrut Büyükelçiliği yakınında meydana gelen söz konusu saldırıyı şiddetle kınamıştı.

Saldırı, El Kaide'ye bağlı Abdullah Azzam Tugayları'nın liderlerinden Şeyh Seraceddin Zureykat tarafından üstlenilmişti. Zureykat, "Hizbullah Suriye'den çekilene ve Lübnan'da tutuklu El Kaide mensupları serbest bırakılana kadar" bu gibi eylemlere devam edeceklerini belirtmişti. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Mişel Süleyman Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title