Haberler

"Machine to Machine"

Güncelleme:
Abone Ol

İlker Kuruöz, "Önümüzdeki dönemde en önemli şey 'machine to machine' alanında olacak" dedi.

Hüseyin Karatepe - Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, "Önümüzdeki dönemde hayatımızı değiştiren şeylerin en önemlisi 'machine to machine' alanında olacak. Bugün makinalar arasındaki iletişim inanılmaz boyuta geldi" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kuruöz, Turkcell'in müşterilerine sunduğu hizmetlerden biri olan Turkcell Akıllı Bulut'u anlattı. Kuruöz, Turkcell Akıllı Bulut ile şirketlerin işlerini büyütürken, teknoloji konusunda Turkcell Superonline grubunu bir teknoloji partneri olarak görmelerini ve o hizmeti kendilerinden almalarını istediklerini kaydetti.

2012 yılına Akıllı Bulut'ta yüzlerce şirket ve müşteriye, değişik kategorilerde hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Kuruöz, "Bunlardan ilk aklıma gelenler uzaktan sunucu yedekleme, sunucu barındırma, akıllı ofis gibi pek çok ürünümüz yüzlerce firma tarafından kullanılıyor" dedi.

Kuruöz, bulut pazarının hızla büyüdüğüne dikkati çekerek, "Ben dünyadaki trende paralel olarak Türkiye'de akıllı bulut pazarının artarak büyüyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bulut teknolojisinde şu ana kadar odaklandıkları alanların biraz altyapının servis olarak verilmesi olduğunu belirten Kuruöz, 2013'te de softwarelerin, yazımların ve uygulamaların da verilmesinde bir potansiyel olduğunu gördüklerini ve bu konuya yoğunlaşacaklarını kaydetti.

Kurumların en önemli varlıklarının yaptıkları yatırım ve insan kaynağı kadar, sahip oldukları datalar olduğunu vurgulayan Kuruöz, hafta içinde Ankara Söğütözü'nde hizmete açtıkları veri merkezine ilişkin şunları kaydetti:

"Dataları korumak için de en son teknolojiyi takip etmeniz, bu konuda yetkin elemanlar barındırmanız, dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeniz gerekiyor. Bunlara ek olarak da datalarınızı güvenli mekanlarda barındırmanız gerekiyor. Bu açıdan da data center yatırımlarımızı arttırarak devam ediyoruz. Ankara'da açtığımız data centerda Türkiye'deki firmaların, özellikle disaster recovery için kullanabilecekleri önemli bir kapasiteyi hayata geçirmiş olacak. Ankara'daki müşterilerimiz, firmalar için de ana bir data center olarak kullanabilecekleri bir merkez hayata geçmiş oldu."

Önümüzdeki dönemde teknolojinin gelişeceği alanlarla ilgili düşüncelerini de paylaşan Kuruöz, "Teknoloji hayal gücünü zorlamaya başladı. Bugün pek çok filmde gördüğümüz konular hayatımıza girdi. Herhalde önümüzdeki dönemde hayatımızı değiştiren şeylerin en önemlisi 'machine to machine' alanında olacak. Bugün makinalar arasındaki iletişim inanılmaz boyuta geldi. Akıllı evler, evlerin içerisindeki akıllı cihazlar filmlerde gördüğümüz pek çok konu gerçekten hayatımıza girecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Karatepe Superonline Turkcell Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title