Haberler

Başkan, Makam Aracı Olarak Patpat Kullanıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Isparta Büyükkabaca Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Ali İhsan Temurçin, özel yapım üstü açık patpatı yaz döneminde makam aracı olarak kullanıyor.

Isparta'nın Senirkent İlçesi Büyükkabaca Belde Belediye Başkanı AK Partili Ali İhsan Temurçin, özel yapım üstü açık patpatı yaz döneminde makam aracı olarak kullanıyor.

Büyükkabaca Beldesi'nde 10 atölyede, yüzde 100 yerli imkanlarla üretilen tarım aracı 'patpat', Karadeniz başta olmak üzere İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kırsal alanda yaşayanlardan ilgi görüyor. Yerli üretim patpatlar, iç pazarın yanında Rusya başta olmak üzere Irak, Moldova ve Gürcistan'a ihraç ediliyor. Bir otomobil kadar güvenli hale getirilen ve üstü açık üretilen patpat, Başkan Ali İhsan Temurçin tarafından yaz dönemlerinde makam aracı olarak kullanılıyor.

Tarım aracı olarak kullanılan patpatların güvenlik donanımlarının artırılmasıyla üretiminde yeniden canlanma yaşandığını belirten Başkan Temurçin, 'modern eşeğimiz' diye adlandırdığı patpatı göreve geldikden 1 yıl sonra kullanmaya başladığını söyledi. 1980'li yıllarda beldede her evde mutlaka eşek bulunduğunu belirten Başkan Temurçin, "Şimdi her evde 1 ya da 2 patpat var. Yük taşımanın yanı sıra sulama, ilaçlama ve tarla sürmek için de kullanılıyor. Traktör gibi çok amaçlı kullanıldığı için yurt dışından yoğun talep görüyor" dedi.

MAKAM ARACI OLARAK KULLANIYOR

Patpatın artık otomobil kadar güvenli olduğuna dikkati çeken Temurçin, güvensiz bulunması nedeniyle bir dönem üretimi durdurulan patpatın, yeni tasarım ve teknik donanımıyla yeniden yaygın olarak kullanıldığını söyledi. Araçların tasarımlarda birtakım değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Başkan Temurçin, "Güvenli hale getirdik. Korumalıklar takıldı. Fren düzenekleri değiştirildi. Bir otomobil kadar güvenli hale getirildi. Bu nedenle yaz dönemlerinde belde içinde makam aracı olarak kullanıyorum. Üstü açık olduğu için daha rahat ve kullanışlı" diye konuştu.

ÇOK EKONOMİK

Patpatın tarımda yük taşıma amaçlı kullanıldığına değinen Başkan Temurçin, 2 ton yük taşıma kapasitesi bulunan patpatın maliyetinin 8 bin lira olduğunu kaydetti. Temurçin, "Patpatlar ucuz ve az yakıt tüketiminden dolayı tercih ediliyor. Saatteki hızı 25 kilometre. Traktörün 7'de 1'i oranında yakıt tüketimi var. Büyük tasarruf sağlıyor" dedi.

Beldede ayda 40 patpat üretildiğini anlatan Başkan Temurçin, yıllık yaklaşık 500 araç üretildiğini, büyük kısmının ihraç edilerek ekonomiye girdi sağlandığını söyledi.

PATPAT NEDİR?

Traktör motoruna benzer bir motora sahip olan patpatlar, tip olarak daha küçük ve tarımsal yük taşımak için kullanılan bir traktör. 'Pat pat' diye yüksek ses çıkardığı için bu isimle biliniyor. Trafik tescili yapılamadığı için plaka takılamayan patpatların karayoluna çıkması yasak. Patpatlar kırsal bölgelerde, tarım arazilerinde kullanılıyor. Arkasında sabit ve küçük bir römork bulunan 4 tekerlekli patpatlar 2 ton yük taşıma kapasitesine sahip. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Temurçin Büyükkabaca Ak Parti Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title