Haberler

Makedonya'da Şaşavarlı Köyü Yeni Okuluna Kavuştu

Güncelleme:
Abone Ol

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının Makedonya İştip'in Şaşavarlı köyünde inşa ettiği yeni okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya'nın İştip kentinin Şaşavarlı köyünde inşa edilen yeni okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk kültürünün yanı sıra Yörük gelenek ve göreneklerinin günümüzde yaşatıldığı Şaşavarlı köyündeki okul, 1960'lı yıllarda inşa edilmişti. Uzun yıllar boyunca faaliyet gösteren ve kendi bölgeleri için önemli işlere imza atan kadroları yetiştiren okul, özellikle son dönemlerde son derece zor şartlar altında hizmet veriyordu. Bu kapsamda faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim alanındaki çalışmalarına önem veren TİKA, eski okul binasının kullanılmaz hale gelmesi üzerine İştip Belediyesi ile işbirliği yaparak modern şartlara sahip yeni bir okul inşa etti. İştip Belediye Başkanı ve köy halkı, Şaşavarlı köyünde eğitim gören öğrencilerin manevi gayretleri ve TİKA'nın destekleriyle inşa edilen yeni okul düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine İştip Belediye Başkanı İlço Zahariev, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yetkililer, açılışta yaptıkları konuşmalarda desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Makedonya İştip Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title