Haberler

Makü'de Akademik Yıl 'Ortadoğu' Dersiyle Başladı

Abone Ol

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 2013-2014 akademik yılı, Prof.Dr.İlber Ortaylı'nın verdiği 'Ortadoğu' konulu dersle başladı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 2013-2014 akademik yılı, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın verdiği 'Ortadoğu' konulu dersle başladı.

Akademik yıl açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, akademik personel ve davetliler katıldı.

Yöresel sazlar eşliğindeki müzik dinletisiyle başlayan ve halk oyunları gösteriyle devam eden törende, MAKÜ'yü tanıtan kısa bir film gösterimi yapıldı. Törende konuşan Rektör. Prof. Dr. Mustafa Saatcı, MAKÜ'nün 7 yıl önce çıktığı yolculuğunu, adına yakışır bir şekilde devam ettirdiğini, her gün büyüttüğü hedeflerle yüksek öğretimindeki yerini hak ettiğini söyledi. Prof.Dr. Saatcı, MAKÜ'nün, 210 bin metrekare kapalı alan, 4 enstitü, 6 fakülte, 6 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 20 bin öğrenci, 650 öğretim elemanı ve 1200 çalışanıyla eğitim verdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise Burdur'un eğitim kenti olması yönüyle övündüklerini söyledi. MAKÜ'nün uzun ve meşakkatli bir çabanın sonunda 2006 yılında kurulduğunu belirten Başkan Akkaya, Üniversitemiz yaptığı atılımlarla ülke genelinde adından en çok söz ettiren üniversitelerden birisi olmuştur. Üniversitemizin başarıları ile gurur duymaktayız dedi.

YUMRUĞUNUZ DEĞİL YÜREĞİNİZ KUVVETLİ OLSUN

Vali Nurettin Yılmaz da törende şunları söyledi;

Üniversitede okuyan bir öğrencinin babası olarak, üniversiteyi büyük sıkıntılarla okumuş bir ağabeyiniz olarak konuşuyorum. Rahmetli babam sırtıma ip takar sizi okuturum derdi. Öyle inanıyorum ki sizlerin anne ve babaları da aynı düşünce içinde sizleri buraya gönderiyor. Tek çözüm burayı zamanında bitirip ailenize, ülkenize ve insanlığa hizmet edecek konuma gelmenizdir

'Yumruğunuz değil yüreğiniz, kılıcınız değil kaleminiz kuvvetli olsun diyen Vali Yılmaz, Yunus Emre'nin dediği gibi sevelim, sevelim dünya kimseye kalmaz diye konuştu.

PROF.DR. ORTAYLI'DAN İLK DERS

Konuşmalardan sonra Prof. Dr. İlber Ortaylı 'Ortadoğu' konulu ilk dersi verdi. Prof. Dr. Ortaylı, Ortadoğu dünyanın çok önemli bir coğrafya parçasıdır. Ömrünün son dört asrını Türk hakimiyeti altında geçirmiştir. Osmanlı İmparatorluğu'nun 4 asrı bu bölgede geçmiştir. Ortadoğu tarihi için Türkiye çok önemlidir. 1. Dünya Savaşı sonrasındaki anlaşmalar dolayısıyla komşu ülkeler içerisinde kalan Türk azınlıklarının kültürel varlıklarının korunması bize bırakıldı. Bunları korumak devletin ve milletin namus borcudur diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title