Haberler

Malatya'daki Darbe Girişimi Davasında Ara Karar

Abone Ol

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 76 sanığın yargılandığı davada, 28 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 76 sanığın yargılandığı davada, 28 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülen ve dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de aralarında yer aldığı 28'i tutuklu 76 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşmasının ikinci oturumunda, mahkeme heyeti Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Alay Komutanlığından görevli askerleri tanık askerleri dinledi.

Daha sonra mahkeme başkanı Turan Kılıç, duruşma savcısı Muhittin Atlı'nın görüşlerini sordu.

Atlı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Kara Havacılık Alay Komutanı Albay Hakan Keleş ile Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş'ın tanık olarak dinlenmesi istedi.

Duruşma savcısı Atlı, ayrıca Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz'ın, dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti ve 2. Ordu Kurmaybaşkanı Avni Angun ile görüştüğü telefonun HTS kayıtlarının istenmesini talep etti.

Avukat ve sanıkların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, ara kararını açıklamak için duruşmaya yaklaşık 2 saat ara verdi.

Turan Kılıç'ın açıkladığı ara kararda 2. Ordu Komutanı ve darbe girişimi sırasında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yapan Korgeneral İsmail Metin Temel'in gelecek celsede tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Sanıkların tutukluluğunu devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Başsavcıvekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 165 sayfalık iddianamede, dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti "bir numaralı şüpheli" olarak yer alıyor.

İddianamede, sanıkların, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'yi görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan da on beşer yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Adem Huduti Yakınca Malatya Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title