Haberler

Malatya'daki Sahte Raporla Kürtaj İddiası

Abone Ol

Yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlar düzenleyerek sonlandırdığı ve rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan 2 doktorun banka hesaplarının da yer aldığı bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu

Malatya'da, yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlar düzenleyerek sonlandırdığı ve rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan iki doktorun banka hesaplarının da yer aldığı bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklu yargılanan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ö.Ç'nin avukatları Soner Gökçe ve Niyazi Doğan'ın tarafsızlıktan uzak olduğunu savunduğu bilirkişi raporunda, Prof. Dr. Ö.Ç. ve tutuksuz sanık Doç. Dr. Ş.H'nin banka hesaplarına ilişkin detaylar öne çıktı.

Raporda Prof. Dr. Ö.Ç'nin farklı bankalarda toplam 2 milyon 737 bin lira bakiyesi bulunduğu belirtildi. Doç. Dr. Ş.H'nin ise yine farklı bankalarda toplam 366 bin lira hesabı olduğu kaydedildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Dava dosyasındaki belgelerin incelenmesinde Prof. Dr. Ö.Ç. ve Doç. Dr. Ş.H'nin genel ahlaka ve kanunlara uygun olmayan şekilde kazanç sağladıkları polis tutanakları ve savcılık soruşturmalarında sabit olarak ortaya konmuştur. Özel hastanenin vermiş olduğu bildirim ve ifadelerde yer alan Doç. Dr. Ş.H. için ücret bilgisi de gerçeği yansıtmamaktadır. Kaldı ki, Doç. Dr. Ş.H'nin yasal olmayan yoldan elde ettiği haksız kazançtan, yaklaşık 5 yıl olduğunu düşünürsek, hastane yönetiminin haberdar olmadığı inandırıcılıktan uzaktır. Doç. Dr. Ş.H'nin elde etiği haksız kazançtan hastane yönetiminin menfaat ilişkisi olup olmadığı bilirkişiliğimizce değerlendirilmemiştir. Şöyle ki, kurum tarafından Doç. Dr. Ş.H'ye verildiği ileri sürülen ücret tutarı kamuda verilen ücretin altında olduğu görülmektedir. Hiçbir hekim tıp fakültesinde verilen ücretin altında ücretle özel hastanede çalışamaz."

-"Yılda ortalama 40 bin lira tasarruf edebilir"-

Prof. Dr. Ö.Ç'nin yasal gelirleri toplamının 794 bin 512 lira, Doç. Dr. Ş.H'nin ise 330 bin 306 lira olduğuna değinilen raporda Prof. Dr. Ö.Ç'nin tasarruf edebileceği parasal varlık toplamının ortalama yıllık 40 bin lira olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu da 5 yılda yaklaşık 200 bin lira yapmaktadır. Aynı yaklaşımı Doç. Dr. Ş.H. için de uyguladığımızda 5 yıllık tasarrufun toplamının ortalama 400 bin lira olduğunu ön görmekteyiz. Yasal olan gelirin tasarruf edebileceği miktarsa ortalama 5 yılda 82 bin liradır. Doç. Dr. Ş.H'nin özel sektörde çalışan bir doçent hekim olması, hukuki ve manevi yönden hiçbir bağı olmayan Prof. Dr. Ö.Ç. ile ortak hesap açtırmaksızın onun hesabına aktardığı para kabul edilebilir bir açıklama değildir. Bu ifade tamamen Prof. Dr. Ö.Ç. hesabındaki yasal yoldan elde edilemeyen paranın yasal gösterilme çabası olduğu kanaatine varılmıştır."

Raporda, Prof. Dr. Ö.Ç. için "Bu kişinin banka hesabında 2 milyon 737 bin lira ve bunun haricinde evler ve arabalara sahip olması mantık kurallarına aykırıdır. Bu sebeple elde ettiği gelirinin haricinde başka girdilerinin olması gerekiyor. Bu sebeple yasal yoldan kazanılmayan tutarların hesabına yattığını göstermektedir" ifadesine yer verildi.

Mahkeme heyeti, raporun başka bir bilirkişi heyetince tekrar yazılmasına ilişkin avukatların taleplerini kabul etti.

Malatya'da, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları, rüşvet aldıkları, rüşvete aracılık ettikleri" iddialarıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.Ç, Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanenin iki çalışanı 3 Ocak'ta tutuklanmıştı. 12 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 10 Nisan'da kabul edilmesinin ardından görülen ilk duruşmada, özel hastane çalışanı iki kişi tahliye edilmiş, ikinci duruşmada da sanık Doç. Dr. Ş.H'nin tahliyesine karar verilmişti. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Gökçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title