Haberler

Malatya Minik Yusuf 4 Yılda 5 Kez Ameliyat Oldu

Abone Ol

Minik Yusuf 4 yılda 5 kez ameliyat olduDoğuştan böbrek yetmezliği olan ve birçok hastalıkla da mücadele eden 5 yaşında ki minik Yusuf Arda'nın çaresiz ailesi çocukları için yardım istedi.

Minik Yusuf 4 yılda 5 kez ameliyat oldu

Doğuştan böbrek yetmezliği olan ve birçok hastalıkla da mücadele eden 5 yaşında ki minik Yusuf Arda'nın çaresiz ailesi çocukları için yardım istedi.

Kronik böbrek yetmezliği, kronik kalp yetmezliği, karaciğer büyümesi, hipertansiyon, peritona dayalı karın içi enfeksiyon, sıvı birikme anemisi gibi hastalıklarla mücadele eden minik Yusuf 1 yaşından berri hastane hastane geziyor.

5 ameliyat geçiren Yusuf, hayatının büyük bir kısmını hastanelerde tedavi olarak sürdürüyor. Dar gelirli bir aile olan Gündüz ailesi bir yandan ameliyat olması için para ararken bir yandan ise diğer 3 çocuğuna bakmaya çalışıyor. Minik Yusuf'un babası ise bir yandan 3 çocuğuna bakarken bir yandan ise günü birlik işlerde çalışıyor. Hayırsever vatandaşlardan Yusuf'un bir an önce kurtulması için yardım isteyen aile bir an önce böbrek bulunmasını yoksam Yusuf'u kaybedeceklerini açıkladı. Minik Yusuf'un annesi Özlem Gündüz DHA muhabirine yaptığı açıklamada Malatyalı olduğunu, Eskişehir'de yaşadıklarını ve şuanda minik Yusuf'un tedavisi için Ankara'da Cebeci Tıp Üniversite Hastanesine geldiklerini anlattı.

Yıllardır çeşitli hastanelerde savaştığı hastalıklar Yusuf Arda'nın minik bedenini o kadar yordu ki artan ağrılarının şiddetine artık dayanamıyor. Oğlunun gözü önünde erimesine daha fazla dayanamayan çaresiz anne Özlem Gündüz, dört yıldır tüm güçleriyle oğlunun minik bedenindeki hastalıklarla savaştıklarını ve biran önce nakil yapılması gerektiğini anlattı.

ANNE VE BABANIN DOKUSU UYMADIĞI İÇİN NAKİL YAPILMIYOR

30 yaşındaki çaresiz anne Özlem Gündüz, oğlunun 5 buçuk yaşında olduğunu ve çocuğunun 4 yıldır hastanelerde tedavi gördüğünü belirtirken, "Böreklerinden dolayı nakil olması gerekiyor, böbrek yetmezliği olduğundan dolayı anne ve babanın dokusu uymadığı için nakil yapılmıyor. Kalp yetmezliği olmadığı içinde nakil yapılamıyor. Bu süreçte hemodiyaliz görmesi gerekiyor periton diyaliz görüyordu benim çocuğum ve hemodiyalize döndük yaklaşık 1 aydır hemodiyaliz görüyor ve biz uzun zamandır hastanede yatıyoruz." dedi.

MADDİ OLARAK ÇÖKMÜŞ DURUMDAYIZ

Ankara'da olduklarını, biri 8 diğerinin 2 yaşlarında ve bir diğer 4 aylık toplam 4 tane daha çocuklarının olduğunu ve babalarının çocuklarına baktıklarını söyleyen anne Gündüz çalışma durumlarının olmadığını çocuklarına bakılması için evde bir insanın şart olduğu belirtirken, "babası başlarında durduğu için evimizde maddi gelirimiz hiç olmuyor. Maddiyat olarak çökmüş durumdayız. Kiracıyız, evim sobalı ve ben belediyeden kömür kullanıyorum. Maddi manevi zorluklar yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

ALLAH RIZASI İÇİN YUSUF ARDA GÜNDÜZ'E YARDIM EDİN

Çocuğunun devamlı hastanelerde yattığını, kan verilmesi gerektiğini, iyi bakılması ve kesinlikle enfeksiyon kapmamasına dikkat çekerken, çaresiz anne Günüz, "Biz bu durumda çok zorlanıyoruz. Ben 30 yaşındayım 4 çocuk annesiyim 4'üncü çocuğuma hamileyim Allah nasip ederse dünyaya geldiğinde ona nasıl bakabileceğimi bilmiyorum, devamlı hastanelerdeyiz biz hastane köşelerinden evimize gidemiyoruz. İnşallah yetkililer sesimizi duyar ve bize yardım eli uzatırlar. Allah rızası için diyorum Yusuf Arda Gündüz'e yardım etmenizi istiyorum." İfadelerini kullandı.

5 KEZ ANESTEZİ VURULDU BUGÜN 6'INCISI VURULACAK

Öte yandan minik Yusuf Arda Gündüz vücudundaki hastalıklar yüzünden çeşitli ameliyatlar olduğu ve bu yüzden 5 kez anestezi vurularak uyutulduğu öğrenildi. Vücuduna son 1 aydır periton ve hemodiyaliz kateterlerin yani suni damarın takıldığı öğrenildi. Bu kateterler çalışmayınca Hemodiyaliz yapılamayıp hayatı risk taşıyor. Bu günde bir kateterinin çalışmadığı ve kateterinin takılıp çalıştırılması için ameliyat olacağı aktarıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title