Manisa'da İstihdam Artışı Bekleniyor
Manisa İŞKUR tarafından bin 119 işyeri ziyaret edilerek yapılan incelemelerde, 20+ istihdamlı işyerlerinde 2 bin 470 kişilik istihdam artışı beklendiği, 2018 yılı Nisan aynı sonuna kadar istihdamların yüzde 2,4 oranında artmasının öngörüldüğü bildirildi.
Manisa İŞKUR tarafından bin 119 işyeri ziyaret edilerek yapılan incelemelerde, 20+ istihdamlı işyerlerinde 2 bin 470 kişilik istihdam artışı beklendiği, 2018 yılı Nisan aynı sonuna kadar istihdamların yüzde 2,4 oranında artmasının öngörüldüğü bildirildi.
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Sinan Aktaş, Manisa'da istihdam çalışmaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı. İŞKUR'un Manisa'da bin 119 işyerini ziyaret ederek, eleman ihtiyaçlarını tespit ettiğini aktaran Aktaş, "Piyasanın önde gelen faaliyetleri imalat, toptan ve perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yer almaktadır. Manisa genelinde 20+istihdamlı işyerlerinin yüzde 18,9'unda bin 820 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. Manisa genelinde açık iş oranı yüzde 1,7 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde 2,3 ile imalat olmuştur. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler beden İşçisi genel, makineci (dikiş) ve madencidir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri fiziki ve bedensel yeterlilik, yeterli mesleki/teknik bilgi ve tecrübe ve takım çalışmasıdır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve kendi çalışanları aracılığı ile aramaktadır" ifadelerini kullandı.
Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 31,6'sında bin 771 kişinin temininde güçlük çekildiğini vurgulayan Aktaş, "Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler makineci, montaj işçisi, plastik enjeksiyon üretim elemanı, CNC torna tezgahı operatörü ve güvenlik görevlisi meslekleridir. Manisa genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 2 bin 470 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 2,4 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler imalat ve inşaattır. Makineci, plastik enjeksiyon üretim elemanı ve madenci mesleklerinde istihdam artışı beklenirken, yemekhane servis işçisi, sekreter ve tır-çekici şoförü mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir. Yıllara göre açık işlerin karşılanma yolları incelendiğinde İŞKUR'un payı 2014 yılında yüzde 54,7 iken bu oran 2017 yılında yüzde 86,9'a kadar yükselmiştir. İŞKUR, Manisa işverenleri tarafından eleman temininde tercih ettiği ilk arama kanalı haline gelmiştir. İŞKUR Manisa'da işgücü piyasasına yön veriyor" diye kaydetti. - MANİSA