Haberler

Manisa-Fizik Dersini Eğlenceli Hale Getiren Proje

Abone Ol

Fizik dersini eğlenceli hale getiren projeManisa'da özel bir okulun 9'uncu sınıf öğrencileri Elif Yoldaş ve Merve Durgu'nun, fizik öğretmenleri Büşra Papatya Deveci ile birlikte hayata geçirdikleri 'Bir Çocuk, Bir Oyuncak, Bir Mucit' adlı proje, hem öğrenim öncesi çocuklara hem de fizik...

Fizik dersini eğlenceli hale getiren proje

Manisa'da özel bir okulun 9'uncu sınıf öğrencileri Elif Yoldaş ve Merve Durgu'nun, fizik öğretmenleri Büşra Papatya Deveci ile birlikte hayata geçirdikleri 'Bir Çocuk, Bir Oyuncak, Bir Mucit' adlı proje, hem öğrenim öncesi çocuklara hem de fizik dersiyle yeni tanışan öğrencilere, bu dersi eğlenceli hale getirerek, sevdiriyor.

Manisa'daki özel okulun 9'uncu sınıf öğrencileri Elif Yoldaş ve Merve Durgu, 'Bir Çocuk, Bir Oyuncak, Bir Mucit' isimli projeleriyle çocuklara hem fiziği erken yaşta öğretmeyi hem de fizik dersiyle tanışan öğrencilere bu dersi sevdirmek için eğlenceli hale getirmeyi hedefledi. Projede öğrencilere fizik öğretmeni Büşra Papatya Deveci destek verdi. Projenin amacının fizik dersini somut hale getirerek, öğrenciler için daha kolay anlaşılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Deveci, Öğrencilerimiz projeyi hayata geçirmek için çok araştırma yaparak, aileleriyle çok haşır neşir oldular. Oyuncakların dilinin evrensel olduğuna inanıyorum. Projeyle doğa felsefesi olan fiziği oyuncakla birleştirerek, günümüz çocuklarına ve gençlerine fiziği anlaşır hale getirmek istedik diye konuştu. Proje sayesinde fiziğin artık sözel anlatımlı ders olmaktan çıktığına dikkat çeken Deveci, Artık oyuncaklar halinde anlatımlarla somut hale getiriliyor. Mesela bir öğrenci salıncağa binerken, potansiyel enerji, kinetik enerji dönüşümünü akıllarına getirmeye başlayacaklar. Ayrıca projeyle çocuklar, bir taraftan oyuncağını kendisi yaparak, diğer taraftan fiziği öğrenmiş olacak diye konuştu. Öğretmen Deveci, öğrencilerinin geliştirdikleri projeyi, haziran ayı içerisinde Almanya'nın Münih kentinde yapılacak Uluslararası Fizik, Yaşam ve Sağlık Bilimleri Konferansı'nda sunacaklarını anlattı.

ARTIK SEVMEYE BAŞLADIK

Öğrencilerden Elif Yoldaş, Projeyi üretebilmek için ailemdeki büyüklerimle konuştum ve birçok müze gezdim. Büyüklerimiz eskiden kendi oyuncaklarını, bebeklerini, sapanlarını, arabalarını kendilerini yapıyormuş. Merve Durgu arkadaşımız ile birlikte bu düşünceden hareketle hem öğrenci kardeşlerimize hem de arkadaşlarımıza bir taraftan fiziği sevdirirken, bir taraftan da kendi oyuncaklarını yapmaları sağlamak için bu projeyi hayata geçirdik. Fizikle ilk defa 9. sınıfta tanıştık. Bize de çok ağır geldi. Ama kendi geliştirdiğimiz projeyle artık ağır gelen fizik dersini sevmeye başladık dedi. Proje sayesinde ilk defa sapanla tanıştığını dile getiren diğer öğrenci Merve Durgu ise, Sapanı yaparken fizikteki esneklik enerjisinin nasıl olduğunu uygulamalı olarak öğrendim. Sapanı yaparken, başımızda bilgili bir kişi vardı. 'Bak bu esneklik enerjisi yapıyor. Şu kadar esneme sağlıyor. Potansiyel enerji sağlıyor' diye bize bir takım bilgiler verdi. Bu bilgilerle ileride kardeşlerimize veya küçük arkadaşlarımıza bu oyuncakları yaptırırken, bu şekilde şu enerji açığa çıkıyor, şöyle potansiyel enerji oluşuyor diye söylemlerde bulunacağız dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title