Haberler

Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Arslan

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan'ın açıklamaları- Üretim atölyesinden görüntüler- Makinelerden detaylar Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Arslan: - "Manisa'daki kalıpçılık sektörü, otomotiv sanayisi için gerekli yetkinliği sahip" Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Abdürrahim Arslan, şehirdeki kalıpçılık sektörünün otomotiv sanayi için gerekli olan yetkinliğe sahip olduğunu belirterek, kalıpçıların seçeneklerinden birisinin de savunma sanayine yönelmek olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan'ın açıklamaları- Üretim atölyesinden görüntüler- Makinelerden detaylar Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Arslan: - "Manisa'daki kalıpçılık sektörü, otomotiv sanayisi için gerekli yetkinliği sahip" Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Abdürrahim Arslan, şehirdeki kalıpçılık sektörünün otomotiv sanayi için gerekli olan yetkinliğe sahip olduğunu belirterek, kalıpçıların seçeneklerinden birisinin de savunma sanayine yönelmek olduğunu söyledi.Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Abdürrahim Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada 41 üyesi olan birliğin bölge firmalarını dünya genelinde tanıtmayı amaçladığını söyledi.Kalıpçılık sektöründe Portekiz ve Kore örneklerinin dikkat çekici olduğunu dile getiren Arslan, bu alanda hızla ilerleyen Türkiye'de de Manisa'nın İstanbul ve Bursa'dan sonra geldiğini bildirdi.Manisa'da beyaz eşya sektörüne yönelik kalıpçılığın yaygın olduğuna işaret eden Arslan, kentteki üretimin ancak yüzde 20'sinin ihraç edilebildiğini ifade etti.Otomotiv sanayisinin sektör için bir atılım fırsatı yaratabileceğini dile getiren Arslan, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 1 milyon metrekarelik bir alanın otomotiv sektörüne ayrıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Manisa'daki kalıpçılık sektörü, otomotiv sanayisi için gerekli yetkinliği sahip. Son olarak bir heyetin Nissan ile görüşmeye gittiğini duyduk. Hangisi gelir bilmiyorum ama kaliteli, düzgün bir marka gelsin istiyoruz. Bizde teknoloji, ufuk, yatırım yapma hevesi var. Bizim şunu yapmamız lazım. Enerjimizi en maksimum faydaya göre kullanmamız gerekiyor. Manisa'daki kalıpçıların seçeneklerinden birisi savunma sanayine yönelmeleri olmalı. Bu konuda iyi bir yol göstericilik ve rehberlik yapılması gerekiyor, onu da MAKİM olarak biz yapmaya çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahim Arslan Portekiz Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title