Haberler

Manisa Teşhis Konulamayan Hastalığı Yüzünden Dünyası Hastane Odası Oldu

Abone Ol

Manisa'da yaşayan bir çiftin 4 yaşındaki kızı Ayşe Yaraş, ateşinin yükselmesi ve vücudunda yaralar çıkması üzerine tedavi için 47 günlükken götürüldüğü hastaneden, geçen zamana rağmen taburcu edilmedi.

Manisa'da yaşayan bir çiftin 4 yaşındaki kızı Ayşe Yaraş, ateşinin yükselmesi ve vücudunda yaralar çıkması üzerine tedavi için 47 günlükken götürüldüğü hastaneden, geçen zamana rağmen taburcu edilmedi. Anne Elif Yaraş, "Kızımın hastalığına bir türlü teşhis koyulamadı. Hastalık var ama ne olduğunu bilmiyoruz. 4 yıldır hastanelerdeyiz. Lösemi dediler, metabolizma hastası dediler ama hiçbiri doğru çıkmadı. Ben kızımın hastalığını öğrenmek istiyorum" dedi. Yunusemre'da yaşayan fabrika işçisi Seyfettin Yaraş ve ev hanımı Elif Yaraş'ın 3 çocuğundan en küçüğü 4 yaşındaki Ayşe Yaraş, doğumundan bu yana teşhis edilemeyen hastalığıyla mücadele ediyor. Sürekli ateşi 41 dereceye yükselen ve vücudunda yaralar çıkan Ayşe Yaraş, 47 günlükken yüksek ataşe şikayetiyle hastaneye götürüldü. O günden beri ise hiçbir iyileşme görülmedi.

HALA BİR TANI YOK

Kızının hasta olduğunu ancak ne hastası olduklarını bilmediklerini belirten anne Ayşe Yaraş, yaşadıklarını anlattı. 4 yıldır hastaneden çıkamadıklarını söyleyen anne Elif Yaraş, "47 günlükken bir anda ateş, öksürük başladı. Çocuk hastanesine götürdüğümde doktor ateşinin çok yüksek olduğunu ve kanında enfeksiyon olduğunu söyledi. Antibiyotik tedavisi gördü, 15 gün sonra yine rahatsızlandı. Celal Bayar Üniversitesi Hafta Sultan Hastanesi'ne götürdüm. Bu sefer dalak, karaciğer büyümesi var dediler. Orada 'metabolizma hastası' dediler. Ben de daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüm. 2 yıl orada yattık. Orada 'metabolizma hastası olmadığını' söylediler. Kan alındı, kanlar yurtdışına tahlile gönderildi. Hala bir tanısı yok. Çok kötü ateşleniyor. 40-41 dereceye çıkıyor. Bitmek bilmeyen ateşleri var. Bu hastalık hem yürümesini hem de konuşmasını geciktirdi" dedi.

ARTIK TEŞHİS KONULMASINI İSTİYOR

Kızına lösemi teşhisi bile koyulduğuna ancak başka bir doktora gittiklerinde lösemi hastası olmadığını öğrendiklerini dile getiren Elif Yaraş, her gittikleri hastanede başka bir tanı koyulduğunu ifade etti. Maddi durumlarının olmadığını ve eşinin fabrika işçisi olduğunu söyleyen Elif Yaraş, kızının daha iyi bir hastanede tedavi edilmesini ve hastalığının teşhis edilmesini istedi. Kızının vücudunda yaralar çıktığını belirten Elif Yaraş, "Ben daha iyi hastanelere götürüp çocuğumun hastalığına teşhis koyulmasını istiyorum. En azından teşhisi koyulsun. Bu hastalık daha önce eşim ve görümcemde görülmüş. Hastalık var ama teşhis yok. Daha önce lösemi de dediler. Enfeksiyonla ilgili dediler. Ancak yapılan tahlillerde hiçbir şey çıkmıyordu. Her gittiğimizde bir tanı koydular, sonra vazgeçtiler. Ama çocuğum hala hasta. Vücudunda yaralar çıkıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunusemre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title