Haberler

Mardin'de Noel Ayini

Abone Ol

Noel dolayısıyla Kırklar Kilisesi'nde ayin düzenlendi Süryanilerin bayramını kutlamak için kiliseye gelen Vali Ahmet Cengiz kilise önünde zılgıt ve alkışlarla karşılandı Vali Cengiz: "Huzurumuzu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim, memleketimize sahip çıkalım" Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Özmen:

Noel dolayısıyla Kırklar Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Kırklar Kilisesi'ndeki ayini Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz yönetti.

Ayinde kız ve erkek koroları ilahiler okudu. Metropolit Özmen ve Akyüz, erkek ilahi grubu ile Süryanice ve Türkçe ilahi ve dualar okuyarak, ayine katılanları kutsadı.

Ayinde Hz. İsa'nin doğduğu mağarada bulunuşu ve ısıtılması ateş yakılarak canlandırıldı. Erkekler korosu ve ruhani liderler mangalda yakılan ateşin etrafında dönerken, kızlar korosu ilahiler okudu.

Ayin ve kutlamalara Müslümanlar ile Suriyeliler de katıldı.

Valiye alkış ve zılgıtlı karşılama

Süryanilerin bayramını kutlamak için beraberinde İl Müftü Vekili Mahsum Taşçı ve İl Emniyet Müdürü Derviş Kara ile Kırklar Kilisesi'ne gelen Mardin Valisi Ahmet Cengiz, kilise önünde alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

Cengiz ve beraberindekiler kilisenin kabul salonunda Süryanilerin bayramını kutladı.

Vali Cengiz, burada yaptığı açıklamada, Mardin'in birçok medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ifade ederek, Süryani vatandaşların Noel Bayramı'nı kutlamak için kiliseye geldiklerini söyledi.

Bu toprakların herkesin olduğunu ve herkesin de olmaya devam edeceğini ifade eden Cengiz, huzuru bozmaya çalışanlara imkan verilmesi gerektiğini kaydetti.

Cengiz şöyle dedi:

"Bu ülke hepimize ekmek ve su vermeye, hepimizin karnını doyurmaya devam edecektir. Yeter ki; birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize, huzurumuza, kardeşliğimize ve barışa sahip çıkalım. Yanlış yapan kim olursa olsun ona 'dur' diyelim. Yanlışlara itiraz edelim. Huzurumuzu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim, memleketimize sahip çıkalım."

Cengiz, kilise önünde sevinç gösterileri ile karşılanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Metropolit Özmen de Türkiye'nin çok kıymetli, kutsal ve değerli bir ülke olduğunu belirterek, etnik, dini ve kültürel unsurları ile bir bütün olan ülkenin ayakta kalması ve barış içinde olması için bugünlerin de çok değerli olduğunu vurguladı.

Ayinlerde öncelikle Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve tüm dünyada barışın ve huzurun gelmesi için dua ettiklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Ayinde birkaç gündür karışıklığa neden olan durumlar için taşların yerine oturması, barışın, huzurun ve selametin vuku bulması için de dualar ettik ve etmekteyiz. Bu mevsimlerde birbirimize sevgi, saygı ve karşılıklı anlayış uyguluyoruz. Bu özel günümüzde Sayın Valimiz Ahmet Cengiz ve kentin ileri gelenlerinin aramızda olması bizi çok ama çok mutlu etti. Bayram sevincimize sevinç kattı. Tabi ki akla her zaman özellikle Ortadoğu ve tüm dünyada barışın sağlanması geliyor. Tüm dualarımız özellikle Ortadoğu'da barışın, huzurun ve sükunetin hüküm sürmesi için. 3 gün boyunca da dualarımız bu yönde olacaktır. Öncelikle Türkiye ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada barışın ve huzurun sürmesi için Tanrı'ya yakarıyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Cengiz Diyarbakır Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title