Haberler

Faili Meçhul Kazısındaki Kemikler Çocuğa Ait Çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Mardin'in Dargeçit İlçesi Bağözü Köyü'nde yapılan kazılarda bulunan insan kemikleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 7 kişi ile ilgili Bağözü Köyü'nde geçen Şubat ayında yapılan kazılarda bulunan insan kemikleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılan incelemelerde, kemiklerin kayıplardan Seyhan Doğan'a ait olduğu ortaya çıktı.

İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, bölgede kazı çalışmaları yapıldıkça faili meçhul cinayetlerin ortaya çıktığını söyledi. Kuzu, kayıp 7 kişiyle ilgili yapılan kazı çalışmalarında bulunan kemiklerin Mehmet Emin Aslan'a ait olduğunun belirlendiğini belirterek, Yine söz konusu Bağözü Köyü'nde yapılan kazılarda geçen Mayıs ayında bulunan kemiklerin, kayıp sivillerden Mehmet Emin Aslan ve PKK militanı Erdihan Özer'e ait olduğu kesinleşmiştir. Özer'in kemikleri ailesi tarafından Diyarbakır'da toprağa verilmiştir. Talep edilen ek rapor sonucunda Bağözü Köyü'nün içinde bulunan kuyuda bulunan kemiklerin bir kısmının da Seyhan Doğan'a ait olduğu tespit edilmiştir. İşlemler bittikten sonra cenazenin Doğan Ailesi'ne teslimi yapılacaktır dedi.

Kuzu, Adli Tıp Kurumu raporunun evlerinden gözaltına alınan ve gözaltı biriminde sorgulanan sivil yurttaşların devlet görevlileri tarafından açıkça ortadan kaldırıldıklarının resmi belgesi ve kanıtı olduğunu savundu. Kuzu, şöyle konuştu

Kuyuda yanmış halde bulunan bu kemiklerin yıllardır aileleri ve bizler tarafından izlerine ulaşmak için çaba gösterdiğimiz, aralarında çocukların da bulunduğu 6 sivil ve bir devlet görevlisinin nasıl ortadan kaldırıldıklarına, yaşamlarına son verildiğinin hikayesidir. Tüm Kürt coğrafyasında olduğu gibi Mardin ili açısından da 1993-1996 yılları karanlık bir dönem olup 52 sivil yurttaşın gözaltında kaybettirildiği gerçeği gözler önündedir. Daha önce Mardin Derik İlçesi'nde işlenen cinayetler ve kaybettirilme vakalarına ilişkin hazırlanan iddianame ile Dargeçit'te bulduğumuz bu kemiklerin, yargısız infaz ve kaybettirilmenin bir devlet konsepti olarak uygulandığının teyididir. Parça parça halinde bulunan deliller bir bütün olarak insanlık dışı muamele ve uygulamaların sistematikliğini, bütünselliğini ortaya koymaktadır. Failler bellidir. Cinayetler sistemli ve örgütlü bir yapının izlerini taşımaktadır.

İHD Şube Başkanı Erdal Kuzu, olayla ilgili olarak devlet adına suç işleyenler hakkında bir önce güvenlik tedbirlerine başvurulması gerektiğini belirterek, Halen izlerine ulaşamadığımız 4 sivilin izlerinin peşindeyiz. Mardin il ve ilçelerinde yaşanılmış vahşetin devlet adına hareket eden örgütlü bir yapının cinayetleri olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Ortaya konulan iddianameler, fezlekeler bunları açık olarak kanıtlamaktadır dedi.

Kuzu, kayıplar Süleyman Seyhan, Abdurrahman Coşkun, Abdullah Olcay, Nedim Akyön ve Devut Altınyanak ile Uzman Çavuş Bilal Batırır'a ise henüz ulaşamadıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Dargeçit Bağözü Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title