Marka Kent Zirvesi'nin Çalışmaları Değerlendirildi -1
Mersin'in Gülnar İlçesi'nde düzenlenen 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi'nin ikinci günü, Çalıştay Değerlendirme Özeti ile başladı.
Mersin'in Gülnar İlçesi'nde düzenlenen 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi'nin ikinci günü, Çalıştay Değerlendirme Özeti ile başladı.
Ulu Resort Otel'de, zirve ile ilgili yapılan değerlendirmeyi özetleyen Doç. Dr. Cihan Yavuz, zirve kapsamında yapılan anket çalışmasında öne çıkan unsurların değerlendirmesini yaptı. Mersin'in marka şehir olması yolundaki değerlere işaret eden Yavuz, "Bir şehri marka yapmada, ona değer, gelir, ve itibar atfetmede önemli konulardan bir tanesi somut ürünlerdir. Mersin'in belirlenmiş öncelikli alanlarından diğeri turizm. Bu iki alanı ön plana alarak bir anket geliştirdik. Buna göre ürün olarak limon, en fazla sayıda rekabetçi gücünün yüksek olduğu ürün olarak görülüyor ankette. Limon ile bir algı projesi yapabileceğimizi, kazanım sağlayabileceğimiçi gösteriyor. Diğer tabloda yer alan lojistik ürünleri anketinde ise, liman hizmetleri, depoculuk ve taşımacılık hizmetleri ön plana çıktı" dedi.
Turizm ürününün, turistin oraya gitmesine sebep olan bir ürün olduğunu ve Mersin'de de çok sayıda cazibe unsuru yer aldığına işaret eden Yavuz, "Bir çok şehre nasip olmayan, tarihinden ve doğasından gelen bir çok çekicilik unsuru var. Üzerinde en çok durulan konu, Hristiyan cemaati için önemli olan inanç turizmi konusunda değere sahip Saint Paul. Onun ardından Kızkalesi ve Tarsus geliyor. Saint Paul ve Tarsus öne çıktığı için, bunlarla ilgili bir bütün olarak daha özenli bir çalışma yaparsak turizm gelirini arttırabiliriz. Arkasından gelen cennet cehennem hem doğal güzellik hemde içerisindeki küçük kilise ile inanç turizmi açısından değerli bir unsur" diye konuştu.
Katılımcılarında söz alarak destek verdiği sunumda, fark yaratmak adına kente özgü olan tantuni, cezerye ve kerebicin de ürün olarak turizme katkı sağlayacağı görüşüne varıldı.
MERSİN/DHA
(Tür: Yurt)