Haberler

Markalı İhracat Hedefi Kolaylaştı

Güncelleme:
Abone Ol

18 ülkeden 100 alım grubu IFW'den siparişle ayrıldı; '10 milyar dolara' ulaşmak kolaylaştı!..

Lübnanlı Aishti'den Kuveytli La Mode Zone'a; Parisli Lux&B'den Katarlı NBK ve Modakey'e; Kanadalı Janor Imports, Faslı Aksal, İngiliz Pirnia Collections, Dubai'den Chaloub Group'a kadar pek çok önemli şirket ile ABD'nin en büyük üçüncü şehri Chicago'dan 10 kişilik alım heyeti Fashion Week için İstanbul'daydı.

Dünyaca ünlü pek çok alım grubunun İstanbul Moda Haftası'na katılarak Türk şirketleriyle çeşitli iş bağlantıları kurduklarını bildiren IFW Komite Başkanı Volkan Atik, bu ivmeyle Türkiye'nin 2023'te 10 milyar dolarlık markalı ürün ihracat hedefini rahatlıkla aşabileceğini söyledi.

İstanbul Fashion Week'in (IFW) yakaladığı başarı, Türk moda endüstrisini 2023'te 10 milyar dolarlık markalı ihracat hedefine bir adım daha yaklaştırdı.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) önderliğinde Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle Taksim Tepebaşı'nda 8-11 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen IFW ile İstanbul doyasıya moda coşkusunu yaşadı.

IFW Komite Başkanı Volkan Atik, henüz 6.'sı düzenlenen İstanbul Moda Haftası'na Amerika'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne; Fransa'dan Kuveyt'e kadar 18 ülkeden 100 alıcının geldiğini ve sipariş verdiğini söylerek, Lübnan'dan Aishti, Kuveyt'ten La Mode Zone ve Paris'ten Lux&B gibi önemli alıcıların mercek altına aldığı IFW'nin önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini ifade etti.

Volkan Atik, tasarım, moda ve marka kavramlarını aynı çatı altında buluşturan IFW'nin, sektörün marka ekonomisine dayalı büyümesinde önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak, yakalanan ivmeyle halen 1 milyar dolar olan markalı ihracatın 2023'te rahatlıkla 10 milyar doları aşacağını bildirdi.

Ünlü Fransız Kanalı TV5, Arapça konuşulan ülkelerde en çok okunan dergilerin başında gelen Snob Al Hasna, Sayidati, Living Well Magazine ve Haya gibi pek çok önemli yayın organının editörlerini ağırlayan IFW'nin hem moda endüstrisine, hem de kent ekonomisine ciddi hareketlilik kazandırdığını belirten Atik, bu yılki organizasyona ilişkin şu rakamları paylaştı:

RAKAM RAKAM IFW

· Taksim Tepebaşı'nda düzenlenen IFW'ye 1.5 milyon TL harcandı.

· Tasarımcılar ile Giovanne Gentile, Avva ve Berinza markaları toplam 17 defile düzenlediler.

· İMA Workshop'unda Ayaydın-Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ile Dice Kayek'in kurucuları Ayşe ve Ece Ege, Machka markasının oluşumundaki birlikteliklerini ve başarı hikayelerini anlattı.

· 4 gün süren IFW'yi toplam 15 bin kişi izledi

· Defilelerde toplam 304 manken görev aldı.

· Organizasyon süresince, iki bölümden oluşan çadırı ısıtmak için 28 bin 240 litre fuel oil kullanıldı.

· Yurt dışından 100 satın alımcı IFW'yi izledi.

· 11 ülkeden 50 yabancı ve 250 yerli basın mensubu ile 100'ün üzerinde blogger, IFW'deki gelişmeleri sıcağı sıcağına okur ve izleyicileri ile paylaştı.

· Yerli davetliler IFW süresince yaklaşık 150 dolar, yabancı konuklar ise günde ortalama 300 dolardan dört gün süresince 1.200 dolar harcama yaptılar.

· IFW'de yaklaşık 1,000 kişilik ekip, çadır kurulumunda, defilelerde, etkinlik koordinasyonunda, temizlik, güvenlik, teknik altyapının oluşturulmasında görev üstlendi.

· IFW'nin kent ekonomisine sağladığı katkı toplamda 10 milyon doların üzerine çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Volkan Atik İstanbul Güncel Moda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title