Haberler

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan: Marmara'da 7 ve üzeri deprem olasılığı yüksek

Güncelleme:
Abone Ol

Deprem uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Marmara'da beklenen olası depremle ilgili korkutan bir açıklamada bulundu. İstanbul, Kocaeli ve Bursa'nın depremden en çok etkilenecek yerler arasında olduğunu söyleyen Eyidoğan, "Bölgede 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin gerçekleşme olasılığı yüksek." dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Marmara Denizi'ndeki olası bir depremin kıyı şeridi ile bölgedeki 11 ili etkilemesini beklediklerini belirtti. Eyidoğan, "Bölgede 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin gerçekleşme olasılığı yüksek." ifadelerini kullandı.

"MARMARA'DA 11 İL DEPREMDEN ETKİLENECEK"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen afet çalıştayı için geldiği Edirne'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmara coğrafyasının 2 bin yıllık deprem tarihi olduğunu ifade etti. Bölgede bir depremin beklendiğine işaret eden Eyidoğan, "Marmara coğrafyasındaki 11 il büyük bir depremde etkilenecek. Son yaşanan 6 Şubat depremi bölge depremiydi, 7,8 ve 7,5 büyüklüğünde depremler oldu. Marmara içinde 7 ve daha büyük bir deprem beklentisi yıllardır konuşuluyor. Konuyla ilgili bilim insanları çalışmalar yapıyor. Böyle bir beklentimiz var ama tam olarak tarihi ve yeri kesin belli değil ama böyle yüksek bir tehlike var." dedi. Eyidoğan, Marmara'daki olası depremin İstanbul kadar denize kıyısı olan diğer illeri de etkileyeceğine dikkati çekti.

"BÖLGEDE 7 VE ÜZERİNDE DEPREM OLMA OLASILIĞI YÜKSEK"

Bölgede büyük bir nüfusun yaşadığını hatırlatan Eyidoğan, şunları kaydetti: "Marmara Denizi içerisinde Kuzey Anadolu Fayı üzerinde bir deprem olması durumunda bundan yalnız İstanbul değil, Marmara'daki 11 il etkilenecek. İstanbul ne kadar etkilenecekse Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale de etkilenecek. Marmara Denizi'ne kıyısı olan şehirler etkilenecek. Marmara Bölgesi 30 milyona yakın nüfusu barındırıyor bunun büyük çoğunluğu İstanbul'da. Dolayısıyla 30 milyonun yaşadığı bir coğrafyada bir bölgesel deprem çok ciddi sorunlara yol açabilir.

Çünkü Marmara Bölgesi'nin gayri safi milli hasıladaki payı yüzde 50 civarındadır. Bu aynı zamanda ülke ekonomisi için de büyük sorun teşkil eder, bir beka sorunu haline gelebilir. Bölgede 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin gerçekleşme olasılığı yüksek.

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Eyidoğan Marmara Denizi Yerel Yönetim İstanbul Kocaeli Marmara Ekonomi Deprem edirne Güncel Sağlık Dünya Bursa Yerel yönetim Deprem Sağlık Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

tayfun najim:

Allah tan başka kimse bilmez!!!

Yanıtla821
Altay Bozkurt:

KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKCA, HAK BELA YAZMAZ KUL AZMADIKCA!! ISTANBULA BAKINCA AZGINLIK ALMIS YÜRÜMÜS !!! SON 10 SENEDIR. durum pek parlak degil gibi ilerisi icin.

Yanıtla515
şahabettin Ayyıldız:

1999 dan beri toplanan deprem vergilerinden kaçak katlardan yapı denetçilerinin köşe olmasından bahseden yok deprem olacak ha deprem olacak Allah aşkına siz neyin peşindesiniz vatandaş ekmek bulamıyor ne yapmasını istiyorsunuz

Yanıtla115
Abdullah Atik:

Uykumuz kaçacakmış vayy beee ,hesap kitaptan geçim derdin uykumu kaldı …

Yanıtla411
uCube :

Yahu arkadaş bunu söylemek için uzman olmaya gerek yok... Elbette bir gün İstanbul'da büyük deprem olacak. Ama İstanbul'da büyük deprem kış ayına denk gelmeyecek, İstanbul'da olası depremler hep yaz aylarında olmuştur. Eski depremlerin hepsine bakarsınız zaten görebilirsiniz. Ama ne zaman olabilir, ne zaman olur bunu sadece Allah bilir. ;))

Yanıtla19
Murat Vural:

Yine başka bir Amerikan etki ajanı konuştu. Siz önce Amerika nın yapay depremler meydana getiren Haarp Teknolojisini nerelerde kullandığını açıklasın .

Yanıtla07
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title