Haberler

Marmaris'te Kaçak İskelelerin Yıkımına Başlandı

Abone Ol

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 14 iskeleden ilk aşamada 6'sının yıkılması için çalışma başlatıldı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 14 iskeleden ilk aşamada 6'sının yıkılması için çalışma başlatıldı. İlk olarak yıkımına başlanan iskelenin işletmecisi Caria Group yetkilisi Emre Aksoy, herhangi bir tebligat yapılmadan yıkım başlatıldığını öne sürerek tepki gösterdi.

Denizin üzerinde yürüyormuş hissi veren ve dünyaca ünlenen 600 metre uzunluğundaki Kızkumu'nun bulunduğu Orhaniye Mahallesi'ndeki 14 iskele için bir süre önce yıkım kararı verildi. Kararın ardından Marmaris Belediyesi İmar Müdürlüğü, bugün ilk aşamada 6 iskelenin yıkımı için çalışma başladı. Yıkıma bir kepçeyle Caria Group Tachting Beach&Restaurant önündeki 35 metre uzunluk, 2 metre genişliğindeki iskeleden başlandı. İskelede bağlı tekneler çekildikten sonra tamanının yıkılması istendi. Ahşap iskelenin tahtaları sökülerek yıkıma jandarma ve zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında başlandı.

Caria Group Tachting Beach&Restaurant yöneticisi ve şirket ortağı Emre Aksoy yıkıma tepki göstererek şunları söyledi:

"İskele hiçbir tebligat yapılmadan yıkılmaya başlandı. Yıkımı duyunca apar topar Marmaris'e geldim. Ne yer sahibi, ne de avukatım gelmeden yıkıma başlanması yasal değil. Bozburun'a kadar bütün iskeleler yıkılacakmış. İskelelerle ilgili yeni çıkan bir kanun var ve buna göre kıyı tesisleri için Ankara'ya gerek kalmadan yerel yönetimlerden 50 metre uzunluğunda ve 2.5 metre genişliğinde ahşap materyalli iskeleler için izin alınabiliyor. Bütün işletme sahipleri bölgemizde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurularını yaptılar. Dosyam aylardır orada bekliyor. Resmiyet kazanmadığı için doğal olarak dava da açamadık. Dava açanların iskeleleri yıkılmadı. Dava sonucu bekleniyor. Bizim günahımız ne?"

'YIKIM 20 SENE ÖNCE OLMALIYDI'

Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç ise yıkım işleminde geç kalındığını belirterek şöyle konuştu:

"Şimdi bu tür iskeleler yıkılıyor ama uygulama şekli yanlış. 15- 20 gün önceden yıkım kararı tebliğ edilse vatandaşlar tedbirlerini ona göre alırdı. Bölgemizde 25 yıl önce 3 iskele vardı. Yıkım uygulanmayıp temizlik yapılmayınca, cesaret alanlar kaçak iskele yaptırmayı sürdürdü. Kökten çözüm gerekir. Marmaris Belediyesi bunu uygulamaya başlayınca hukuksuz gibi görünüyor. Bu yıkım şimdi değil 20 yıl önce uygulansaydı durum bu hale gelmezdi." - Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Belediyesi Emre Aksoy Orhaniye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Hasan T.Kurdoğlu:

Zaten sahiller halkın değil rantcıların oldu. Bu belde bu ilçe de yıllardır oturan halk maalesef kıyılar restorant ve kafeler tarafından işgal edildigi için bu yörenin halkı cezalandırılıyor. Yazık bu işgal bu açıktan rant daha ne kadar sürecek izliyoruz zamanı gelince hesap kesilir.

Yanıtla05
ali doğan:

30 senedir orhaniyeye gelen ve ailesi orada yaşayan biri olarak şunu söylemek istiyorum. bu yıkımlar isim gözetmeksizin yapılması. begon vil den başlayıp marinaya kadar yıkılması lazım. mustafa kaptana katılıyorum. burası küçük sahili olan bir köy. arsayı kiralayan denizide almış gibi davranıyor. kaptanköy ve sığla hariç herkes iskele yaptı. bizde yıllarca burada işletme yaptık ama ne geçişi kapadık nede denizi. begonvil sahilinde '' buradan geçmek yasaktır'' yazıyor. . bu köyde bu denizlere çocuklarımız özgürce giremiyor. arsa kiralayan bunglow yapıyor. sonrada 1 ay çalışıp kapatıyor. kışın bu köye yararı olan tesis yok. gençler kahvede oturuyor. tel örgüyü çeken denize betonu döken sanıyorki müşteri dolacak. . bir tek orhaniye, bir tek kızkumu var. . göstermelik bir yıkım olmamasını diliyorum. . . bükten başlayıp marinaya kadar tertemiz bir sahil diliyorum.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title