Haberler

Marsifed, İnegöl Osb'yi Çevre Dostu İlan Etti

Abone Ol

Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED), Dünya Çevre Günü dolayısıyla Türkiye’de tek sanayi dostu arıtma tesisine sahip olan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğünü ziyaret etti.

Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED), Dünya Çevre Günü dolayısıyla Türkiye'de tek sanayi dostu arıtma tesisine sahip olan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğünü ziyaret etti.

MARSİFED Başkanı Bahadır Özgün, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İnegöl OSB Müdürü Erol Eruğur'u makamında ziyaret etti. Özgün, "Türk sanayicisi, ülkemizdeki bütün kurumlardan çok daha fazla çevreyi koruyan, bu doğrultuda maddi ve manevi en büyük çabayı gösteren duruma gelmiştir. İş dünyası olarak, Kyoto protokolü başta olmak üzere, birçok uluslararası sözleşmeye taraf olan hükümetimizden daha çok teşvik beklemekteyiz. İnegöl'e imreniyoruz. Çünkü, İnegöl'de Türkiye genelinde olmayan bir arıtma tesisi var. Bir çok sanayi atığı denize karışırken, İnegöl sanayiniin suları sulama barajına akıyor. Bursa'da ise arıtılmayan sular denize akıyor ve olan Marmara denizine oluyor. İnegöl arıtmayı güzel bir şekilde sağlıyor. Biz de devletimizin katkısı ve teşvikleri ile bunu Bursa'da da gerçekleştirebiliriz. Artık Nilüfer deresinin kokmasıinı, bütün kirliliğin Marmara denizine akmasını istemiyoruz. İnegöl gibi mükemmel bir arıtma tesisimizin olmasını istiyoruz. Tabi, tesisin içinde çamur kurutma sistemi de olması gerekiyor. Gerçek arıtma çamur kurutma tesisi ile olur" ifadelerini kullandı.

Arıtma tesisi ile alakalı bilgi veren İnegöl OSB Müdürü Erol Eruğur ise, "4 yıldan beri Arıtma Tesisimizden çıkan çamurumuz kurutuluyor. Kuruyan çamurun da bertaraf edilmesi de çok kolay değil. Çamurun yakılmasının ya da atılmasının doğru olmayacağı kanaatiyle, lisansı olan kuruluşlar tarafından bunun bertaraf edilmesi mümkün. Hepimizin de bildiği linyit kömürü var. Arıtmadan çıkan kurutulmuş çamur, bu kömürün ısı değerinden daha yüksek bir ısı değerine ulaşan bir madde. Bursa çimento fabrikası ile bir protokol çerçevesinde, her gün 16 ton çıkan kurutulmuş çamur, yakılarak enerjiye dönüşüyor. Kurutma tesisi ülkemizde yok denecek kadar az. Hatta yok da diyebiliriz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Marmara Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title