Haberler

MASKO, İMOB'da Gücünü Anlatıyor

Abone Ol

İMOB 2012 İstanbul Mobilya Fuarı'nda profesyoneller ve ziyaretçiler ile buluşuyor.

MASKO Mobilya Kenti, 31 Ocak-04 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi/CNR Expo'da düzenlenen İMOB 2012 İstanbul Mobilya Fuarı'nda profesyoneller ve ziyaretçiler ile buluşuyor. Üçüncü kez fuara katılan MASKO, fuar kapsamında yerli markaları yabancı sektör temsilcilerine tanıtıyor.

Perakende mobilyada ihracat üssü olan MASKO Mobilya Kenti, uluslararası arenadaki en önemli mobilya fuarları içinde yer alan İMOB İstanbul Mobilya Fuarı'nda bu sene üçüncü kez yer alıyor. 31 Ocak tarihinde başlayan fuarda 500'ü aşkın markayı temsil eden MASKO, fuar süresince yabancı alıcılarla yerli üreticiler arasında köprü kurmayı hedefliyor.

Beş kıtaya ve 173 ülkeye mobilya ihraç eden Türkiye'deki en büyük mobilya merkezi olma özelliğini taşıyan MASKO, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 10'unu gerçekleştiriyor. Türk ekonomisi ve ihracatında lokomotif sektörlerin başında gelen mobilya sektörünün başat oyuncusu olan MASKO Mobilya Kenti, sektörü uluslararası mobilya ticaretinin uğrak noktası konumuna getirecek başarılı projelere imza atıyor.

Bu sene üçüncü kez katıldıkları İMOB Fuarı'nı ve Türkiye mobilya sektörünün geldiği noktayı değerlendiren MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, "MASKO Mobilya Kenti olarak, İMOB'da üçüncü kez yer alıyor olmaktan son derece memnunuz. Fuar'a katılım gösteren 30 firmamız var. İMOB Fuarı, bugün dünyada İtalya- Milano, Almanya-Köln fuarları gibi en saygın mobilya fuarı organizasyonlarından biri olmaya doğru ilerliyor. Nitekim sayısı 10 bini aşan yabancı alım heyetlerinin organizasyona artan ilgisi bunun bir göstergesi" dedi.

Yurtdışındakilerle yarışacak fuar komplekslerine ihtiyaç var

İMOB'un Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı olduğuna değinen Karcı, ihracatta Tükiye mobilya sektörünün önünün açılabilmesi için daha büyük ve altyapısı güçlü fuar alanlarına ihtiyaç olduğu vurguluyor. Karcı, "Türkiye mobilya sektörün potansiyelinin ve gücünün dünyaya doğru anlatılması gerekiyor. İMOB gibi organizasyonlar üreticilerin yeni bağlantılar kurması ve markalarını tanıtmaları açısından stratejik değer taşıyor. Bugün fuarda yaklaşık 350 firma bulunuyor. Ama yer darlığı nedeniyle başvuru yaptığı halde fuara katılamayan firma sayısı da en az katılımcılar kadar. Biz MASKO Mobilya Kenti olarak 30 firma ile fuara katıldık. Yaklaşık 20 temsilcimiz fuar alanın darlığı nedeniyle bugün aramızda olamadı" dedi.

Türkiye mobilya sektörünün 1 milyar 404 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve bu rakamı 2023 yılına kadar 7 milyar dolara çıkartmak istediğini hatırlatan Karcı, ihracat hedefine ulaşmak için altyapısı tamamlanmış, hava alanı gibi erişim noktalarına yakın fuar komplekslerin yapılması gerekliliğine dikkat çekiyor.

Karcı, "Dünyada gün geçtikçe daha fazla tanınan Türk mobilyası, kendini daha rahat ifade edecek alanlara ihtiyaç duyuyor. Yurt dışındaki fuar alanlarının benzerlerinin Türkiye'de de inşa edilmesi bizi hedeflerimize daha da yaklaştıracaktır. Türkiye'den Milano Mobilya Fuar'ına her sene 3-5 bin kişilik bir heyet gidiyor. Bugün ise fuarda yalnızca 15-20 yabancı firma var. Geniş alanlara sahip olmamız yabancı katılımcı sayısını on katına kadar çıkartacaktır" dedi.

"Mobilya sektörü 2012'de yüzde 20 büyüyecek"

Türkiye mobilya sektörünün bugün geldiği noktada ciddi bir ihracat potansiyeline sahip olduğuna değinen Karcı, "Beş kıta ve 173 ülkeye mobilya ihraç eden Türkiye'deki en büyük mobilya kenti olma özelliğini taşıyan MASKO, mobilya ihracatının yüzde 10'unu gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar sektörü uluslararası ticaretin uğrak noktası konumuna getirecek başarılı projelere imza attık. Atmaya da devam edeceğiz. Yabancı temsilcilik ve sanayi odalarıyla temaslarımız sürüyor. Yerli üreticiler için yeni pazarlar oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

2012 yılında mobilya sektörünün önünün açık olduğuna değinen Karcı, "İnşaat sektöründeki gelişmelerle birlikte mobilya sektöründe de paralel bir büyüme yaşanacağını öngörüyoruz. Ancak sektörün geleceğini düşünürken küçük detayların da atlanmaması gerekiyor.

Öyle ki, küresel ekonomik krizin etkilerinin devam etmesi ve Avrupa'da yaşanan mali sıkıntılar sektör oyuncularının yapacağı doğru hamlelerle aşılabilecek durumlar. Biz MASKO olarak Türk mobilya sektörünün 2012 yılında yüzde 15 ila 20 arasında büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Bu sene tüketicinin dünyadaki belirsizlikler nedeniyle ev ve araç alımı gibi büyük yatırımlar peşinde koşmaya ara vererek, mobilya alımına hız vereceğini düşünüyorum. Bu nedenle iç pazara yönelik faaliyetlerimizi, artırırken bir yandan da mobilya ihracatına odaklanacağız" dedi.

"Yeni pazar arayışlarımız devam edecek"

Orta Doğu ve Avrupa'daki ihracat çalışmalarını hızlandıracaklarının da altını çizen Karcı, "Eski ticari ilişkilerimizi güçlendirmenin yanı sıra yeni bölge arayışlarımız devam edecek. Ayrıca mobilya sektörü için MASKO tasarımlarının konuşulduğu bir yıl bizi bekliyor. 3D tasarım programları kullanarak tasarladığımız mobilyalarımızla Türk mobilyasını örnek alınan ve trendleri belirleyen konuma geçirmek en büyük hedefimiz. Yeni tasarımlar sayesinde dünyada taklit eden konumundan çıkıp taklit edilen konumuna gelmeye başladık. 2012 yılında da mobilya tasarımlarımızla öne çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin en geniş mobilya alternatiflerini bir arada sunan MASKO, 483 bin metrekarelik kapalı alanıyla, "Dünyanın En Büyük Mobilya Kenti" olarak kabul ediliyor. 778 işyeri ve 500'den fazla markayı bir arada barındıran MASKO Mobilya Kenti bünyesinde, toplam 4 bin kişi çalışıyor. Mobilya satışının bu kadar geniş alanda yapıldığı tek yer olma özelliğini taşıyan kent içinde yaklaşık olarak 160 imalatçı grubun satış mağazası mevcut.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Karcı İstanbul Türkiye Güncel Milano Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title