Haberler

Mavi Bayrak Ulusal Jürisi Bodrum'da Toplandı

Abone Ol

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen, denizin ve çevrenin temizliğini simgeleyen mavi bayrağı bu yıl taşıyacak plaj, koy, tekne, turistik tesis ve marinaların belirlendiği Mavi Bayrak Ulusal Jürisi toplandı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen, denizin ve çevrenin temizliğini simgeleyen mavi bayrağı bu yıl taşıyacak plaj, koy, tekne, turistik tesis ve marinaların belirlendiği Mavi Bayrak Ulusal Jürisi toplandı. TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, "Mavi bayrak müracatlarında geçen yıla oranla bu yıl yüzde 12'lik bir artış söz konusu. En büyük eksiğimiz ise arıtma tesisleridir" dedi.

Bitez Beldesi'ndeki Ambrossia Otel'de gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, Turkuaz Turizm Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Onursal Özatacan, İsis Tatil Köyü Genel Müdürü Melih Alemdar, Martı Otelcilik Kurumsal Danışmanı Ercan Güneştutar ve Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez katıldı. Konuşmacıların yanı sıra Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, turistik tesis yöneticileri, marina temsilcileri, çevreciler ve davetlilerin katıldığı toplantıda mavi bayrağın, turizm, çevre ve ekonomiye katkısına dikkat çekildi.

TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, tatile giden turistin mavi bayraklı tesisleri tercih ettiğini söyledi. Epikmen, "2011 yılına göre bu yıl bize gelen başvurularda yüzde 12 artış var. Geçen yıl, 324 plaj, 17 marina ve 7 teknemiz mavi bayraklıydı. Bu sayılarda bu yıl artış bekliyoruz" dedi. Türkiye'nin geçen yıl dünyada 4'üncü sırada olduğunu belirten Epikmen, Fransa'nın açıklayacağı mavi bayrak sayısına bağlı olarak bu yıl 3'üncü sıraya yükselme durumunun söz konusu olduğunu kaydetti. Mavi bayrağın sürdürülebilir turizmi uzun vadede gelecek kuşaklara sağlıklı aktarmak için yürütülen bir çevre programı olduğunu hatırlatan Epikmen, "Bu sayede o bölgedeki o plajdaki arıtma tesisleri ve hatta ilçedeki arıtma tesisleri komple yenileniyor. Bütün bunlar mavi bayrak çalışması sayesinde oluyor. Eğer bütün Türkiye çevresinde plajlar mavi bayrak almak istiyorum derse bu sayı bugün 500'e ulaşır. Tertemiz mavi bayrak alabilecek plajlarımızda arıtma tesisi eksikliğimiz var. Sadece Akdeniz ve Ege değil, Marmara ve Karadeniz'de de belediyelerle çalışmalarımızda bu bölgelerdeki arıtma tesislerinin eski olanların yenilenmesi, olmayanlarında yapılması için çalışıyoruz. Eğer bir beldedeki tesisin arıtması yok ise o beldenin mavi bayrak alma şansı yok. Biz bunu teşvik ediyoruz" diye konuştu.

POLONYA VE KUZEY AVRUPA PAZARI

İsis Tatil Köyü Genel Müdürü Melih Alemdar, işletme tesisi olarak geçen yıl ve bu yıl İsrail ve İngiliz pazarını kaybettiklerini belirtti. Alemdar, "Bu iki pazarın yerine Polonya ve Kuzey Avrupa ülkeleri pazarını yerleştirdik. Acentelerle irtibat kurduğumuzda, müşterilerinin isteği üzerine sordukları ilk şey plajlarımız oldu. 'Otelinizde mavi bayrak var mı?' dediler. Mavi bayrak kriterimiz sayesinde, Bodrum'a iki turist pazarını kazandırmış olduk. Mavi bayrak logosu sayesinde turist sayısı açısından yüzde 25 oranında artış yaşadık" dedi.

Toplantıya katkılarından dolayı TÜRÇEV Başkarı Rıza Epikmen tarafından Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez'e teşekkür plaketi verildi. Davetliler tarafından konuşmacılara sorular yöneltildi. Toplantının öğleden sonra yapılacak ikinci oturumunda, mavi bayrak tespitleri yapılacak ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'na gönderilecek. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çömez Politika Türkiye Güncel Bodrum Bitez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title