Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı, Erol Mütercimler hakkında yasal süreç başlattı

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik tepki çeken ifadeler kullanan Erol Mütercimler hakkında gerekli yasal süreci başlattıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla Erol Mütercimler hakkında gerekli yasal süreci başlattıklarını bildirdi.

Nazif Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 3 Mart 1924'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 4'üncü maddesi gereğince açılan ve yaklaşık yüz yıldır Türk eğitim sisteminde özgün tasarımıyla gelişerek uluslararası düzeyde kabul gören imam hatip okullarına ve mezunlarına kamuoyu önünde, bir televizyon programında iftira ve hakaretlerde bulunan Erol Mütercimler'i şiddetle kınadığını belirtti.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okul türleri içinde, bir devlet kurumu olarak faaliyetlerini yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, katıldığı bir programda, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında sesini yükseltti ve imam hatip mezunlarına yönelik tepki çeken ifadeler kullandı. Müfid Yüksel, "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar" derken, Mütercimler, "Ama sonuca bakı, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı Erol Mütercimler Nazif Yılmaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Bingolu:

Imam hatiplerden olmasaydi simdi ulkeyi satmisdiniz. Turkeyi sahlandiran imam hatipliler degilmidir avanak.

Yanıtla2712
YOK ARTIK:

HAYIR DEĞİLDİR AVEL

38
hakan:

evet evet imam hatipliler olmasa ülke olmazdı ya siz neyle besleniyorsunuz be kardeşim

14
BİNGOLU''YE CEVAP:

Türkiye yazmasini bilmeyen ve onun yerine Turkeyi yazan, evet Imam Hatipler cok önemli oldugunu gördük. . . . . . .

00
vtd:

kalbide vicdanıda kel kafası kadar çorakmış

Yanıtla914
ADALET:

EKRANLARA ÇIKAN KİŞİLERİN TOPLUMSAL SORUMLUĞU VARDIR BÖYLE ELİNDE BİR KAYNAĞI DAYANAGI GERÇEK VERİLER OLMADAN BÖYLE AĞIR İTHAMLARDA BULUNAMAZ. HAK HUKUK VAR !

Yanıtla514
AYIP:

YAZIK. . BUKADAR BASİTMİ TOPLUMUN BİR KESMİNE BÖYLE AĞIR İFTİRALAR AT1MAK !

Yanıtla512
Bu ne:

Söylediklerini tasvip etmiyorum. Ama kadın esnafa uyguladığı şiddet kamera görüntüleriyle sabit bir kişinin serbest bırakıldığı bir ülkede, böyle bir yorumdan dolayı gösterilen duyarlılığı anlamakta zorlanıyorum.

Yanıtla410
NE DERSİN ŞİMDİ ?:

BEN SENİ UFKU OLAN ÖTEKİLEŞTİREN DEĞİL BARIŞTIRAN SEVGİDEN YANA DEĞER OLARAK BİLMİŞTİM. MEĞER YANILMIŞIM. DOMATES TORBASINDAN ÇÜRÜK BİR DOMATES ÇIKTIĞINDA TORBADAKİ DOMATESLERİN TAMAMI ÇÜRÜK MÜDÜR ? HİÇBİR ZÜMRE TOPLULUK DERNEK OKUL MİLLET HAKKINDA GENELLEME YAPMAK YALNIŞTIR. DOĞRU DEĞİLDİR. BİR BABANIN HEM HAYIRSIZ HEM HAYIRLI EVLADI VARSA BU BABADAN OLACAK DİĞER ÇOCUKLAR HAYIRLI MI ? OLACAK HAYIRSIZ MI ? NE DERSİN ?

Yanıtla211
Urfalı:

Aynı aileden olan kardeşler bile farklı yapıda olabiliyor. Böyle bir genelleme yapılamaz o okullardan ne cevherler çıkıp ülkeye memlekete faydalı olmuştur. Üniversitede evli barklı öğretim görevlileri şerefsizlik yaptı diye tüm öğretim görevlileri şerefsiz demek mümkünmü istisna çıkıyor işte erolcum.

Yanıtla48
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title