Haberler

CHP'li Vekilden Yayın Yasağı ile İlgili AYM'ye Bireysel Başvuru

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Grup Başkanvekili Gök, 4 eski bakan için kurulan komisyonla ilgili haberlere konulan yayın yasağının kaldırılması için AYM'ye bireysel başvuruda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine mahkemece konulan yayın yasağının kaldırılması istemiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Gök'ün avukatı Kemal Akkurt, başvuru dilekçesini Anayasa Mahkemesine verdikten sonra gazetecilere dağıttı.

GEREKÇESİZ RET

Başvuru dilekçesinde, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinin, 25 Kasım 2014'te verdiği yayın yasağı kararına karşı, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğine yaptıkları itirazın gerekçesiz reddedildiği belirtildi.

"TBMM TARİHİNDE İLK DEFA..."

Mahkeme kararının, Türkiye'nin bağlı olduğu uluslararası sözleşmelere, Anayasa'ya ve kanunlara aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, "TBMM tarihinde ilk defa Soruşturma Komisyonunun çalışmalarıyla ilgili yayın yasağı kararı almıştır. Bu kararla, TBMM'nin denetim yetkisi ortadan kaldırılmak istenmiştir. Buna gerekçe olarak gösterilen Anayasanın 38. maddesi, TBMM İçtüzüğü'nün 110. maddesi ve Ceza Muhakemesi Yasası'nın 157. maddeleri de bu hukuka aykırı yayın yasağını gerekçelendirmekten oldukça uzaktır" görüşleri savunuldu.

Dilekçede, TBMM İçtüzüğü'nün 110. maddesindeki, "Komisyonun çalışmaları gizlidir. Bu komisyona kendi üyeleri dışındaki milletvekilleri katılamazlar" hükmünden komisyondaki gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılamayacağı şeklinde bir yorumun çıkarılamayacağı da ileri sürüldü.

CHP'Lİ TANAL DA BİREYSEL BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

Başvurunun önemine binaen Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü'nün 68. maddesi uyarınca başvurunun incelenmesine öncelik verilmesi istenen dilekçede, başvuruya konu yayın yasağı kararının tedbiren kaldırılmasına karar verilmesi talep edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da dün aynı yönde bireysel başvuruda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Kemal Akkurt Levent Gök Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

ORHANBABA:

biz çaldık. . . . . . . . çaldıysanız allah sizden çıkarır görürsün o zaman makarayı. . .

Yanıtla08
mehmet:

gün gelir vatana ihanetten yargılanırsınız

Yanıtla07
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title