Haberler

Meclis'teki Can Atalay oturumunda yumruklu kavga

Güncelleme:
Abone Ol

TBMM'deki olağanüstü Can Atalay toplantısı gergin başladı. Verilen aranın ardından yeniden başlayan oturumda Alpay Özalan'ın kürsüde konuşan Ahmet Şık'a müdahalede bulunmasıyla ortalık karıştı, yumruklar havada uçuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için saat 14.00'de özel oturumla toplandı. Gergin başlayan oturum, yumruklu kavgayla devam etti.

9 Ağustos'ta CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, TİP, DEVA, Demokrat Parti ve Emek Partisi'nden oluşan muhalefet partileri, Meclis'in AYM'nin Can Atalay kararıyla ilgili toplanması için TBMM Başkanlığı'na dilekçe sunmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan çağrı üzerine olağanüstü toplantı kararı alınmıştı. Bugün toplanan ve Bekir Bozdağ tarafından yönetilen Genel Kurul gergin başladı.

Meclis'teki Can Atalay oturumunda yumruklu kavga

VEKİLLER KÜRSÜYE YÜRÜDÜ

DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının da Bozdağ'ın Meclis'e başkanlık yaptığı oturumda okunduğunu hatırlatarak Bozdağ'ın oturuma başkanlık yapmamasını istedi. Bunun üzerine usül tartışması başladı. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Meclis kürsüsüne 'usul konusunda' konuşmak için çıktı. Şık'ın "Sizde hiç utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepki geldi. AK Partili vekillerin kürsüye yürümesi üzerine Bekir Bozdağ oturuma 15 dakika ara verdi. 15 dakikalık aranın ardından yeniden başlayan oturuma Şık'ın sözleri sonrası tansiyonun yükselmesi üzerine yeniden ara verildi.

Meclis'teki Can Atalay oturumunda yumruklu kavga

GERGİNLİK HAD SAFHAYA ÇIKTI

İkincinin aranın ardından oturumda gerginlik had safhaya çıktı. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın kürsüde konuşan Ahmet Şık'a müdahalede bulunmasıyla ortalık karıştı. Kürsüye koşan vekiller arasında yumruklar havada uçuştu. Oturuma yeniden ara verildi.

Meclis'teki Can Atalay oturumunda yumruklu kavga

OTURUM BU KEZ KURTULMUŞ YÖNETİMİNDE BAŞLADI

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yönetiminde tekrar başladı. Meclis Başkanı Kurtulmuş, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verilmesini Meclis oylamasına sundu. Yapılan oylama sonrası Şık ve Özalan'a kınama cezası verildi.

Oylama öncesi konuşan Kurtulmuş, "Usul tartışması birleşimi yöneten başkan değiştiği için söz konusu değildir. Gündemdeki görüşmelere devam ediyoruz. Sayın Grup Başkan Vekillerinin içeride uzlaşmaları sağlanmıştır. Öncelikle şunu ifade etmek isterim; dün bu salonda, TBMM Genel Kurulu'nda Cumhuriyet tarihimizin en önemli oturumlarından birisini gerçekleştirdik. Bütün dünyaya örnek teşkil eden, bütün partilerden milletvekillerinin katıldığı bir oturum yapıldı. Sizlerden istirhamım bugünkü olağanüstü oturumda, Meclis'e yakışacak temiz bir dil içerisinde ve temiz bir davranış içerisinde Meclis'in bundan sonraki süreçlerini devam ettirmektir. Şimdi görüşmelere devam ediyoruz" dedi.

Meclis'teki Can Atalay oturumunda yumruklu kavga

Haberler.com / Ayça Elal - Güncel

Güncel Kavga Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (162)

Savas Ozturk:

Ahmet Şık adamdır haddini bildirin şunlara

Yanıtla1K614
Sefa:

adam lazımsa annnana bi sor o bilir

68114
Suat Saldıran:

Nasıl adam ki kanı yerde meclisi de kirletmiş

47105
Synan Glc:

Ahmet şık ve adaam kelimesi hiç olmadı yaaa yanyana gelmesi bile imkaansız

3099
osman Öztürk:

Hiç adam görmesek.Adam dediğin Alpay kaptan gibi olur.Efe oglim efe.Istersen inanmazsan bir de sen dene

4473
Ali Yurt:

Asıl adı ne hainin onu söyle

2460
sdsfs dfsa:

Derslerde anlatılanlar göre Adamlık göreceli bir şeydir... Neye göre adam mesela dayak yediği için mi adam oldu :)))

2062
Mehmet Karaca:

GEL BEN SANA BİLDİREYİM

2255
Ebu Huzeyfe:

Gelmiş şimon

1440
Cabbar aga:

Ruyanda

1322
Tüm 162 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title