Haberler

Mehmetçiğin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Başladı

Abone Ol

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik derslerin ilk planlamaya göre 16 saat olacağını belirterek, "Bu, senenin yarısına geldiğimiz için böyle."

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik derslerin ilk planlamaya göre 16 saat olacağını belirterek, "Bu, senenin yarısına geldiğimiz için böyle. Gelecek yıl bakanlıkla yapılan koordineye göre ihtiyaç doğrultusunda ders saati artabilir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Jandarma Okullar Komutanlığı'nda verilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kolluğun Rolü ve Önemi" temel eğitiminin ilk dersinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orgeneral Kalyoncu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle ilgili dersin jandarmalara temel eğitimlerinde verileceğini belirterek, "Jandarmanın da kuruluş tarihi itibarıyla 173 yıldan beri ilk defa çok güzel bir başlangıcı yapmış olduk" dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele için toplumsal seferberlik gerektiğine işaret eden Şahin, bunun toplumla tüm kurumlarla elbirliği, işbirliği içinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Orgeneral Kalyoncu da jandarma teşkilatının, Türkiye topraklarının yüzde 92'sinde, nüfusunun yüzde 20'sine güvenlik hizmeti ürettiğini belirtti.

Jandarmanın faaliyetleri yürütürken, terörle mücadeleden kadına yönelik şiddetin önlenmesine kadar geniş bir yelpazede görev ifa ettiğini vurgulayan Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Kanunun bize verdiği görevleri yaparken, gerek önleyici kolluk olsun gerek adli kolluk görevleri olsun bu görevlerin ifa edilmesinde personelin kalitesinin, uluslararası standartlarda, insan hak ve özgürlüklerine saygılı olması gerekmektedir. Biz de dünyadaki gelişmelere, insan hak ve özgürlükler konularında personelin eğitilmesine büyük önem veriyoruz. Bugün yapılan bir konferans değil Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eğitim faaliyetlerinin bir başlangıcıdır. Bundan sonra İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle jandarma personeli eğitimli ve bilinçli olarak görev yapacaktır.

Bizim görevlerimiz, sadece kolluk olarak değil kendi personelimizin, bize gelen Mehmetçiklerin eğitilerek memleketlerine yollanması gibi bir anlamda halkın bilinçlendirilmesini de ihtiva eden üç aşamalı bir yelpazeyi ihtiva etmektedir. Ürettiğimiz güvenlik hizmeti, halkın beklentileri doğrultusunda, uluslararası normlara uygun, temel hak ve özgürlükleri ön plana çıkaran, insan odaklı, insancıllaştırılmış bir görev anlayışıyla daha iyi yapılacaktır."

Kalyoncu, daha sonra, bir gazetecinin, ders programıyla ilgili sorusuna,

"İlk planlamamıza göre, 16 saatlik ders programı öngörüyoruz. Bu, senenin yarısına geldiğimiz için böyle. Gelecek yıl bakanlıkla yapılan koordineye göre ihtiyaç doğrultusunda ders saati artabilir. Ayrıca uygulamalı eğitim kampüsümüzde, bayan subay ve astsubaylardan da istifade ederek, kadına yönelik şiddet ve önleyici kolluk hizmetlerine yönelik eğitimler de yapıyoruz" yanıtını verdi.

Derslerden, Jandarma Okullar Komutanlığı'nda bulunan yaklaşık 2 bin 200 personelin yanı sıra yurdun çeşitli yerlerinde görev yapan, ancak zaman zaman buraya gelerek kurs alan personelin de yararlanacağına işaret etti.

Kalyoncu, ayrıca her yıl 130 bin civarında Mehmetçik'in, jandarma eğitim merkezlerine geldiğini, bunların da kadına yönelik şiddet konusunda bilinçlendirileceğini kaydetti.

Muhabir: Ferhat Demircan-Sarp Özer

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Bekir Kalyoncu Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title