Haberler

Meksika'da Kaybolan Öğrenciler

Abone Ol

Toplu mezarlarda bulunan cesetlerin, öğrencilere ait olmadığı belirlendi Adalet Bakanı Karam, 14 yerel polisin daha gözaltına alındığını açıkladı.

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinde ortaya çıkarılan toplu mezarlarda bulunan cesetlerin, üç hafta önce kaybolan 43 öğrenciye ait olmadığı belirlendi.

Adalet Bakanı Jesus Murillo Karam, Iguala kenti yakınlarında bulunan beş mezardan çıkarılan cesetler üzerindeki otopsi ve DNA testlerinin tamamlandığını, kalıntılardan hiçbirinin kayıp öğrencilere ait olmadığını açıkladı.

Diğer dört toplu mezardan çıkarılan cesetler üzerindeki çalışmaların ise devam ettiğini söyleyen Karam, güvenlik güçlerinin kent yakınında bir toplu mezar daha bulduğunu, şimdiye kadar ortaya çıkarılan toplu mezar sayısının 10'a yükseldiğini kaydetti.

Öğrencilerin bulunması için düzenlenen operasyonlarda 14 yerel polisin daha gözaltına alındığına işaret eden Karam, halihazırda çoğu yerel polis 50 kişinin gözaltında olduğunu ve sorgularının devam ettiğini söyledi. Karam, gözaltındaki bazı polislerin öğrencilerin kaybolmasında rol oynadığını itiraf ettiğini vurguladı.

Karam, şiddet olaylarının ardından kentten ayrılan ve haklarında tutuklama emri çıkarılan Iguala Belediye Başkanı Jose Luis Abarca Velazquez, eşi ve emniyet müdürünün hala bulunamadığını da sözlerine ekledi.

Karam'ın açıklaması, kayıp çocuklarından gelecek haberleri bekleyen aileler tarafından sevinçle karşılandı. Kayıp öğrencilerden 19 yaşındaki oğlu Cristian Alfonso Rodriguez'in babası Clemente Rodriguez Moreno, "Hala sağ olabileceklerine dair bir umut var" dedi.

Guerrero'da 26 Eylül'de öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrenciler ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Polisin öğrencileri taşıyan araçlara ateş açması sonucu 6 kişi yaşamını yitirmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Çatışmaların ardından öğrenciler, son kez 27 Eylül'de kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zorla araçlara bindirilirken görülmüştü. Öğrencilerin, uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı yerel polisler tarafından kaçırıldığı sanılıyor. Öğrencilerin bulunması için eyalette düzenlenen operasyonlarda ortaya çıkarılan toplu mezarlarda çok sayıda yanmış ceset bulunmuştu. Dün kayıp öğrencilerin bulunması isteyen göstericiler, eyalet başkenti Chilpancingo'daki hükümet binasına önce taş atmış, daha sonra binayı molotofkokteylleriyle ateşe vermişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Clemente Rodriguez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title