Haberler

Meme Kanserinden Korkmayın!

Güncelleme:
Abone Ol

Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekiyor ve hastalığın erken dönemde tespiti için tavsiyelerde bulunuyor.

Kadınlarda en sık görülen kanser tipi olan meme kanseri, pek çok kişi için korkulu rüyası olsa da erken tanı konduğunda tamamen tedavi edilebiliyor.

Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde herkesi bilinçli olmaya davet ediyor.

Kadınlarda en çok görülen kanser tiplerinin başında meme kanseri geliyor. Meme kanseri çoğu insan için korkulu rüya olsa da erken teşhiste tamamen tedavi edilebilir. Meme Kanseri tedavisinde erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Doktor Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde herkesi bilinçli olmaya davet ederek meme kanserinin belirtilerini ve tavsiyelerini sıralıyor.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR!

Yüzde 80'i süt kanallarında, yüzde 20'si ise süt bezlerinde gelişen meme kanserinde, kök alan kanser hücrelerinin büyümesi oldukça zaman alıyor. Erken teşhis konmadığı ve hastalık ilerlediği takdirde kan ve lenf yoluyla tüm vücuda yayılıyor. Bu nedenle tanının hastalık yayılmadan önce erken dönemde konması hayat kurtarıyor. Doktor Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, tanı ne kadar erken konursa tedavinin başarı şansının da o kadar yüksek olduğunu söylüyor.

BELİRTİLERİ NELER?

Memede ya da koltuk altında ele gelen kitle, meme başından kanlı ya da kansız akıntı, meme derisinde ödem, kızarıklık ya da portakal kabuğu görüntüsü, meme başında çekilme gibi belirtiler olduğunda mutlaka doktor muayenesinden geçmek gerekli. DoktorTakvimi.com doktorlarından Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, her kadının 20 yaşından sonra mutlaka kendi kendini muayene etmesi gerektiğini belirtiyor. Kişinin kendi kendine yapabileceği meme muayenesi için en uygun dönem ise adetten sonraki ilk hafta.

Eğer kişi 40 yaş altındaysa ve meme kanserinden şüpheleniyorsa mutlaka bir doktor muayenesinden geçmeli. Doktor Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, 40 yaş üstü kadınların ise mutlaka yılda bir kere doktor muayenesinden geçmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Meme kanserinin takip şeması ise şöyle;

40 yaş altı kadınlarda: Genel cerrahi muayenesi, Meme USG, Rutin kan tetkikleri.

40 yaş üstü kadınlarda: Genel cerrahi muayenesi, Meme USG, Rutin kan tetkikleri, Mammografi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Yıldırım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title