Haberler

Menopozlu Bayanlara Özel Pijama

Abone Ol

Denizli'de Bir Tekstil Firması, Menopoz Dönemine Giren Bayanlara Özel Menopoz Pijaması Üretti.

Denizli'de bir tekstil firması, menopoz dönemine giren bayanlara özel menopoz pijaması üretti.

Denizli'de faaliyet gösteren ve bugüne kadar ürettiği değişik ve ilginç tekstil ürünleriyle ismini sık sık duyuran Funika Holding, son olarak menopoz döneminde olan bayanlara yönelik pijama üretti. Geçen yıl, uzaya gitmek için başvuruda bulunan Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen, üretilen menopoz pijamasını Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde düzenlediği toplantıda tanıttı. Menopoz dönemine giren ve geceleri terleme ve ateş basması şikayetleri sebebiyle hayatı değişen

bayanlara yönelik özel bir kumaştan üretilen pijamayla, bayanların menopoz korkusuna son verilmesi planlanıyor.

Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen, bayanlarda, özellikle 40'lı yaşlarda ortaya çıkan ve hayatının yarısını teşkil eden menopozun 40'ın üzerindeki her 4 bayandan 3'ünde rastlanıldığını söyledi. Eşinin de menopoz döneminde olduğunu belirten Sözkesen, "Bu dönemdeki bayanlar özellikle geceleri ateş ve terleme nöbeti geçiriyor. Kendi eşimden yola çıkarak buna bir çare bulmayı düşündük ve çare üzerinde düşünmeye başladık. Bugüne kadar çeşitli üretimlerde kullandığımız serin tutan kumaşa ilave

özellikler kazandırarak bir kumaş ortaya çıkardık. Bu kumaş, özellikle menopoz olan ve Türkiye'de 10 milyonu bulan kadınların geceleri terleme ve ateş basma gibi rahatsızlıklarına çare olacak" dedi.

Menopozu önlemenin mümkün olmadığını, üretilen pijamayla menopozun etkilerini azalttıklarını belirten Nuri Sözkesen, sözlerine şöyle devam etti: "Bu pijamayla terlemeyi ve ateş basmasını engellemeyi, bayanların enerjik ve zinde kalmasını, terlemeyi azaltmayı ve vücudun soğuma ihtiyacını karşılamayı hedefledik. Sabaha kadar bir kadının 4-5 gecelik değiştirmesini önlüyoruz. Bu pijamayla menopozlu kadın hiç terlemeden uyuyabilir. Doğal klima görevi yapıyor. Az da olan teri hızla dışarı atıyor."

Menopozlu bayanların, yaz kış bu ürünü rahatlıkla kullanabileceğini belirten Sözkesen, ürünün yıkandığı zaman hiçbir özelliğini kaybetmediğini söyledi.

(AV-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title