Haberler

Merkezi Ortak Sınavların İlk Gün Oturumu

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye genelinde 1 milyon 290 bin 8. sınıf öğrencisi için bu yıl ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumu gerçekleşti.

MEB tarafından Türkiye genelinde 1 milyon 290 bin 8. sınıf öğrencisi için bu yıl ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumu, Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta da gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tüm tedbirlerin alındığı, 288 merkezde, 25 bin 839 öğrencinin sınava girdiği Van'da, öğrenciler sınavda ter dökerken, velileri de büyük heyecan yaşadı.

Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, sınav salonlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Kına, sınavların saat 09.00'da başladığını, 12.00'de tamamlandığını ifade ederek, ilk günkü oturumda Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematik sınavlarının yapıldığını kaydetti.

Kına, kentte herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını, 3 oturum halinde yapılan sınavlara mazeretli ve raporlu olarak katılamayan öğrencilerin 14-15 Aralık'ta sınava girebileceklerini bildirdi.

-Muş

Muş Hikmet Uluğbay Ortaokulu'ndaki sınav salonlarını gezen Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da kentte 132 sınav merkezindeki 551 salonda, 9 bin 628 öğrencinin sınava girdiğini söyledi.

Tatlı, kent geneli ve ilçeler dahil herhangi bir sıkıntının olmadığını, birinci dersten sonra öğrencilerin kantine gelip ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, sınavın normal seyrinde devam ettiğini kaydetti.

Çocukların sınavda rahat bir görünüm sergilediğini gözlemlediğini aktaran Tatlı, şunları söyledi:

"Çocuklar herhangi bir stres yaşamadı. Çocuklarımızın kendilerini daha iyi hissetmelerini, kendilerine daha fazla zaman ayırmalarına imkan sağlayacak bir sistem olduğunu düşünüyorum. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavında daha önceki sınavlarla kıyasladığımızda en önemlisi çocuk her ders için verilmiş olan sürede sınava tabii tutuluyor. Mazereti olan öğrencilerle ilgili herhangi bir nedenle sınava giremeyen çocuklarımız, mazeretlerini bildirdiklerinde 14-15 Aralık'ta telafi sınavına katılacaktır. Çocukları 8 yılın ardından bir gün sınava alacaktık o gün herhangi bir nedenle sınava girmediklerinde bir daha bunun telafisi yoktu. Şimdi çocuğun telafi imkanı var. Çocuk şimdi kendi okulunda sınava giriyor. Normal bir yazılı gibi her dersin sınavını o ders saatinde oluyor. Sistemin en önemli özelliği telafisi var, direk okul müfredatına dayalı, çocuk kendisine zaman ayırabiliyor."

-Hakkari

Hakkari'de de 73 okulda 6 bin 200 öğrenci sınava girdi. Kentteki sınav salonlarını gezerek incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, sınavlarda yaklaşık bin öğretmenin görev aldığını ve kent genelinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

Kurtaran daha sonra sınavdan çıkan öğrencilerle görüşerek, sınavlarının nasıl geçtiğini sordu.

Öğrenciler de kendi okullarında ve sınıflarında arkadaşları ile sınava girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yeni uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Veliler ise çocuklarının stressiz olarak sınavlara girmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

-Bitlis

Bitlis'te ise 123 okulda, 7 bin 482 öğrenci sınava katıldı. Yetkililer, kent merkezi, ilçe, belde ve köy okullarında sınavların sorunsuz şekilde tamamlandığını vurguluyarak, 123 merkezde yapılan sınavlara, 7 bin 482 öğrencinın katıldığını bildirdi. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title