Haberler

Mermer Ocağına Hatalı Çed'e İzin Yok

Abone Ol

Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde bir firmanın mermer ocağı başvurusuna, 'yaban hayatı mutlak koruma alanı' olarak belirlenen bölge için başka bir alana ait ruhsatla verilen 'ÇED gerekli değildir' raporunun iptali için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işlem başlattı.

Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde bir firmanın mermer ocağı başvurusuna, 'yaban hayatı mutlak koruma alanı' olarak belirlenen bölge için başka bir alana ait ruhsatla verilen 'ÇED gerekli değildir' raporunun iptali için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işlem başlattı.

Gündoğmuş İlçesi'nin kırsal alanları Pembelik ve Narağacı'nda iki ayrı mermer ocağı açmak isteyen firmaya, Narağacı kırsalında 'mutlak koruma alanı' altındaki Gündoğmuş Yaban Hayatı ve Geliştirme Sahası'nda 885 dönüm alanda mermer ocağı açabilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce 'ÇED gerekli değildir' izni verildi. Firmanın, Narağacı'ndaki 885 dönümlük yaban hayatı mutlak koruma ve geliştirme sahası için 2 Aralık 2015 günü verilen 'ÇED gerekli değildir' izninin, Pembelik mevkiinde 996 dönümde açmak istediği mermer ocağı ruhsatıyla verildiğinin belirlenmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporun iptali için işlem başlattı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bedrettin Taşkesen, ÇED Gerekli Değildir raporunun ilgili tüm kurumların 'uygun' olduğu yönündeki görüşleri sonrasında verildiğini ve hatayı yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nün sonradan bunu fark ederek kendilerini bilgilendirdiğini söyledi.

ÇED Gerekli Değildir raporunun iptali için bakanlıktan görüş istenildiğini söyleyen Bedrettin Taşkesen, bakanlığın görüşüne göre, firmanın dosyasında yanıltıcı ve yanlış bilgi varsa iptal edilebileceğinin belirtildiğini söyledi. Dosyanın incelendiğini kaydeden Taşkesen, "Yanlış ve yanıltıcı bilgi varsa iptal edilecek yoksa iptal edilmeyecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar kendi işlemlerini yaparak engelleme yapabilecek. ÇED verildiği zaman her şey bitti anlamına gelmiyor. İşletme, yapı ruhsatları, imarla ilgili birçok işlem var. Biz sadece çevresel etkisini değerlendiriyoruz. ÇED sonrası süreçte alana girip çalışma yapabilmesi için ruhsat alması gerekiyor. Bu noktada zaten alan sahibi Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü izin vermeyebilir" diye konuştu.

İZİN VERİLMEYECEK

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk ise farklı bir alanın ruhsatıyla mutlak yaban hayatı koruma alanında mermer ocağı için verilen ÇED Gerekli Değildir raporu için haritaların karıştırıldığını ve hatanın fark edilmesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün uyarıldığını söyledi. Yılmaztürk, mutlak yaban hayatı koruma alanında firmanın mermer ocağı çalışmasına izin verilmeyeceğini de açıkladı.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Yılmaztürk Gündoğmuş Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title