Mersin'de Denizcilik Fakültesi Çalışmaları Hız Kazandı
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Fakültesi’nin inşasını üstlenen Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) heyeti, İTÜ ve Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Fakültesi'nin inşasını üstlenen Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) heyeti, İTÜ ve Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Mersin Deniz Ticaret MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu arasında imzalanan protokol kapsamında, MEÜ Denizcilik Fakültesinin inşasını üstlenen MDTO'da projelendirme çalışmalarına başlandığı bildirildi.
MDTO'dan yapılan açıklamada, inşası tamamlandıktan sonra Mersin Üniversitesi'ne devredilecek olan denizcilik fakültesinin yapım sürecine ilişkin detayları görüşmek üzere düzenlenen toplantılarda, Türkiye'de ve dünyada öne çıkan denizcilik fakültelerinin ziyaret edilmesi kararı alındığı hatırlatıldı. Bu kapsamda MDTO Denizcilik Fakültesi İnşa Teknik heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Türkiye'nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi denizcilik fakültelerini ziyaret etti.
MDTO Yönetim Kurulu Üyesi Atahan Çukurova, Genel Sekreter Korer Özbenli, Mersin Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Pakize Özgür ve mimar Kaya Arıkoğlu'ndan oluşan heyet, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde her iki üniversitenin denizcilik fakültelerinin altyapısal özelliklerini ve teknolojik donanımlarını inceleme fırsatı buldu.
"Bu gezi, bizim için yol gösterici oldu"
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, İTÜ ve Piri Reis Üniversitesine gerçekleştirilen ziyaretin, MDTO teknik heyeti açısından faydalı olduğunu söyledi. Özbenli, "Türk denizciliğine kalifiye gemi adamı yetiştiren ve modern donanımlara sahip iki önemli denizcilik fakültesinde incelemelerde bulunduk. Söz konusu ziyaretler, inşa edeceğimiz fakültenin altyapısı, teknik detayları, sınıfları, laboratuvarları, denizde canlı kalma eğitimlerinin verildiği dalga havuzları, salonları ve simülasyon merkezleri konusunda daha sağlıklı değerlendirme yapabilmek amacıyla planlanmıştı. Teknik gezimiz bu açıdan yol gösterici oldu" dedi.
Denizcilik Fakültesi'nin temeli, 2018 yılı Mart ayında atılacak
Denizcilik eğitimine çok önem verdiklerini vurgulayan Özbenli, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü ile imzalanan protokol gereği MDTO tarafından inşa edilecek denizcilik fakültesinde üst düzey teknoloji kullanılacağını belirtti. "Denizcilik eğitimi alacak öğrencilerin, çağdaş ve donanımlı bir ortamda nitelikli eğitim alması bizim için, sektörümüz için çok önemli. Bunun için MDTO olarak elimizden gelen ne varsa yapıyoruz" diyen Özbenli, kampus içinde inşaat yerinin kesinleştiğini, zemin etüdüne başlandığını, bina plan çizimlerinin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı ve 2018 yılı Mart ayında binanın temelinin atılabileceğini söyledi. - MERSİN