Haberler

Mersin'den İzmit'e Uzanan Engel Tanımayan Aşkta Tek Sorun Para

Abone Ol

İzmit'te yaşayan fiziksel engelli Ahmet Aslan ile Mersin'de yaşayan fiziksel engelli Aylin Geç internette tanışarak evlenmeye karar verdiler.

İzmit'te yaşayan fiziksel engelli Ahmet Aslan ile Mersin'de yaşayan fiziksel engelli Aylin Geç internette tanışarak evlenmeye karar verdiler. Aylin Geç, Mersin'den İzmit'e Ahmet Aslan'ın yanına gelirken, engelli gençler nişanlandı. Düğünlerini yapacak paraları olmayan gençler, evlenebilmek, bir işlerinin olabilmesi için yardım istediler.

İzmit 28 Haziran Mahallesi'nde oturan Ahmet Aslan internette engelliler için kurulan evlilik sitesinde Aylin Geç ile tanıştı. Bir süre internette görüşen Ahmet Aslan ile Aylin Geç evlenmeye karar verdiler. Aylin Geç geçtiğimiz ay Mersin'deki ailesinin karşı gelmesine rağmen uçakla İstanbul'a geldi. Ahmet Aslan ve arkadaşı tarafından İstanbul'dan alınan Aylin Geç İzmit'e geldi. Sevdiği kızla ailesi ile birlikte yaşadığı eve gelen Ahmet Aslan'a annesi destek verirken, babası ise evlenmelerine karşı geldi. Koltuk değnekleri aracılığıyla yürüyen Ahmet Aslan ile Aylin Geç nişanlanırken, 10 Temmuz'da düğün yapmak için hazırlıklara başladılar.

Gülşah Aslan oğlunun yuvasını kurabilmesi için çaba harcarken, 10 Temmuz'da belirledikleri düğün için gerekli parayı kazanabilmek amacıyla temizlik yapmaya başladı. Binaların temizliğini yapan Gülşah Aslan merdivenleri silip, para kazanmaya çalışıyor. Düğünün telaşını yaşayan Gülşah Aslan bir yandan da engelli oğlu ile gelinine destek olarak nikah işlemleri için belediyeye götürürken, bir yandan da fizik tedavileri için hastaneye götürüyor.

ENGELLİLER DE SEVEBİLİR

Aşklarının bir mesajla başladığını söyleyen Ahmet Aslan, "Bir mesajla başladı bizim hikayemiz. Ben mesaj yazdım, nişanlım da cevap verdi. Bir süre böyle gitti, daha sonra da birbirimizi gördük. İlk görüşte aşk oldu bizimkisi. Baştan konuştuk her şeyi. Neler yapabiliriz, neleri yapamayız diye. Önemli olan insanın kalbinin bir olması. Babam hiçbir şekilde bu işi istemedi. Aylin buraya geldiğinde de tepki gösterdi ama evinden de kovmadı. Kendisini hala da ikna edemedik. Çok zor badireler atlattık ve aşkımızla bugüne kadar geldik. Bize yardımcı olsunlar. 10 Temmuz'da düğün yapmak istiyoruz. Bir evimiz olsun, yapabileceğimiz bir iş olsun. Engelliler de sevebilir, bizlerin de sevmeye sevilmeye hakkı var" dedi.

Ailesinin karşı çıkmasına rağmen İzmit'e sevdiği gencin yanına gelen Aylin Geç ise, "Sevdim, sevgimin peşine düştüm. Tanıştık, karar verdik. Ailem karşı çıktı ama ben gideceğim dedim, uçakla İstanbul'a geldim. Oradan Ahmet ve bir arkadaşı beni aldı. Bir aydır da onun yanındayım" diye konuştu.

ONLARIN AŞKI ENGEL TANIMIYOR

Gülşen Aslan yaşadıkları zorlukları gözyaşları içerisinde anlatarak, "Oğlum çok sevdi. Eşim istemedi. Oğlum sevdi, ben ne yapayım. Onu kaderine mi terk edeyim? Ben anneyim, bırakamam oğlumu. Herkesi karşıma alırım, onların arkasında durmaktan vazgeçmem. Onların aşkı engel tanımıyor. Ben asla oğlumdan vazgeçmem. Ne gerekiyorsa elimden geldiğince yaparım" dedi.

DAMATLIK, GELİNLİK ALAYIM DİYE MERDİVEN SİLİYORUM

Çocuğunun mutluluğu için binaların temizliğini yapan Gülşah Aslan, şöyle konuştu:

"50 yaşındayım ama şimdi merdiven silmeye başladım. Özürlü olmak suç mu? Çocuğuma bir damatlık alayım, gelinime bir gelinlik alayım diye merdiven siliyorum. Parmaklarındaki yüzükleri komşularım aldı. Ben oğlumu da gelinimi de seviyorum. Bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama elimden gelen bu. Bu aşka onlar inandı, bende inanıyorum. Yetkililer çocuklarıma yardım etsinler. Onların ayrılmasına izin vermesinler. İş versinler, düğün yapmalarına yardım etsinler. Başlarını sokacak bir yuvaları olsun. Onlar zaten kendi işlerini kendileri görebiliyor. Sadece destek olsunlar"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Aslan İstanbul Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title