Haberler

Mersin Orman Bölge Müdürü Yılmaz Açıklaması

Abone Ol

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yeşil bir Mersin için çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yeşil bir Mersin için çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Tarsus Orman Fidanlığında incelemelerde bulunan Yılmaz, yaptığı açıklamada, ağaçlandırma, erozyon kontrolü, rehabilitasyon ve peyzaj düzenleme çalışmalarında ihtiyaç duyulan her türlü orman ağacı fidanlarını üreterek, orman ağaçları ile süs bitkileri tohumunu üretip dağıtımını ve satışını yaptıklarını belirtti.

Tarsus, Anamur ve Mut'ta 3 orman fidanlık şefliği ve bunlara bağlı 6 orman fidanlığının bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Tarsus Orman Fidanlığının da bacasız bir fabrika gibi çalıştığını ve Mersin'i yeşillendirdiklerini kaydetti.

Yılmaz, fidan üretimi için yoğun çaba sarf edildiğini vurgulayarak, geniş fidan çeşitliliğine sahip olduklarını söyledi.

Yılmaz, müdürlük olarak ihtiyaçların karşılanmasının yanında kamu kurum ve kuruluşlara, özel sektöre ve belediyelerin ihtiyaçlarına da cevap verdiklerini kaydederek, "Tür çeşitliliğinin artırılması ve yöreye uygun türlerin yaygınlaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan müdürlüğümüz, her geçen gün kapasitesini ve donanımını artırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Yılmaz Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title