Haberler

Meslek Liseliler Çöp Toplayan Robot Yaptı

Abone Ol

Tokat'ta açılışı yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda (METEF) meslek lisesi öğrencileri yıl boyu yaptıkları çalışmaları sergiledi.

Tokat'ta açılışı yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda (METEF) meslek lisesi öğrencileri yıl boyu yaptıkları çalışmaları sergiledi. Fuarda en çok ilgiyi çeken çalışma ise çöp toplayan robot oldu.

Tokat'ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, meslek lisesi öğrencilerinin yıl boyunca hazırlamış oldukları çalışmalarının sergilendiği fuarın açılışı yapıldı. Yağıbasan Medresesi'nde düzenlenen programa katılan katılan Vali Şerif Yılmaz, stantları gezerek öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Programda en çok dikkat çeken çalışma çöp toplayan robot oldu. Zile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan robot, sensörü sayesinde etraftaki çöpleri tespit ederek kancası ile haznesine dolduruyor.

Çalışma hakkında bilgi veren okulun elektirik ve elektronik teknolojisi öğretmeni Ali Rıza Doğan, "Çöp toplayan robotlarımız, sensörleri sayesinde önce çöpleri buluyor, bulduktan sonra beşer beşer haznesine dolduruyor, ardından çöp kovasına boşaltıyor. Okulumuz robot kulübü öğrencileri ile birlikte hazırladığımız çöp toplayan robot ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından Uluslararası ODTÜ Robot Günleri Yarışması'na katıldık. Yarışmada ikinci olduk" dedi.

Çöp toplayan robotları dikkatle izleyen Vali Şerif Yılmaz ise öğrencileri tebrik etti. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title