Haberler

"Mesleki Eğitimde Gündem"

Güncelleme:
Abone Ol

DAÜ "Mesleki Eğitimde Gündem"de meslek liseleri tanıtılmaya devam ediyor.

Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TV stüdyolarında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve DAÜ TV yapımcılığında, DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan moderatörlüğünde gerçekleşen "Mesleki Eğitimde Gündem" isimli TV programına bu hafta Gazimağusa Ticaret Lisesi müdürü Savaş Moralı, Muhasebe bölümü öğretmeni Sevgin Kabus Tahtacı ve Turizm bölümü öğretmeni Azize Elmasoğlu konuk oldu.

Programda bu hafta Gazimağusa Ticaret Lisesi ve mesleki eğitim konuları tartışıldı. Doç. Dr. İlkan, "Mesleki Eğitimde Gündem" programında mesleki eğitimi tartışmak ve mesleki eğitimin başlangıcı olan Meslek Liselerini gündeme taşımak amacı içinde olduklarını dile getirdi. Öğrencileri bilinçlendirerek ve doğru yönlendirme ile meslek liselerine yönelmeleri doğrultusunda toplumun ara elemana olan ihtiyacın karşılanacağına vurgu yaptı. Öğrencilerin program seçimlerinde kendi istek ve yetenekleri dışında dikkat etmeleri geren konular olduğunu belirten Doç. Dr. İlkan, bu konuların başında ülke şartları ve hangi alanlarda ne tür iş imkanlarının bulunduğunun önemli olduğunu vurguladı. Muhasebe bölümü hakkında bilgiler veren Tahtacı, bilgiyi alıp, anlayabilen ve uygulayan elemanlar yetiştirdiklerini de belirtti. Turizm sektöründe KKTC'nin gelişmekte olduğunu belirten Elmasoğlu, Gazimağusa Ticaret Lisesi'nde mesleki ingilizce ve almanca derslerinin de verildiğini belirtti. Elmasoğlu, öğrencilerin uygulamalı eğitim ile birlikte staj imkanlarına da sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Meslek, endüstri meslek ve ticaret lisesi mezunlarının sahip olduğu avantajlardan bahseden Doç. Dr. İlkan, meslek liselerine verilen önemin daha fazla olması ve çeşitlendirmenin sürmesi gerektiğine ve mesleki eğitimin devamı olan Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) iki ve üç yıllık mesleki üniversite eğitimlerinin de devam edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Meslek lisesi mezunlarının DAÜ-BTYO'daki iki yıllık programlara sınavsız giriş hakkı bulunduğu ve sınavsız giriş yapan her meslek lisesi mezununun direk olarak Devlet bursu kaznadığını belirten Doç. Dr. İlkan, ayrıca üç yıllık erkek mezunların da yedek subaylık hakları bulunduğunu belirtti. Doç. Dr. İlkan, ayrıca iyi yetişmiş 2 yıllık program mezunları istedikleri takdirde ilgili dört yıllık programlara da devam edebilme hakkına sahip olduklarını sözlerine ekledi.

"Mesleki Eğitimde Gündem" programı 3 Şubat 2013 Pazar günü, saat 14:00'da Bayrak Aile kanalında yayınlanacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Mustafa İlkan Gazimağusa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title