Haberler

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı

Abone Ol

Bu Yıl 10.'su Düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (Metef), Afyonkarahisar'da Gerçekleştirilen Törenle Açıldı.

Bu yıl 10.'su düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF), Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen törenle açıldı.

10. METEF Fuarı, Gazi Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda kapılarını ziyaretçilere açtı. 31 Mayıs'a kadar açık kalacak olan fuarın açılış töreninde konuşan Vali Haluk İmga, gelişmiş ülkelere bakıldığında mesleki teknik eğitimin ağırlık kazandığını ve üniversite öncesi gençlerin mesleki teknik eğitim araçlarıyla iş hayatına yönlendirildiğini söyledi. "Günümüz dünyasında ne istediğini bilen iyi yetişmiş genç nüfusa ihtiyaç var" diyen Vali İmga, ülke genelinde yüzde 27 olan mesleği eğitimin oranının Afyonkarahisar'da yüzde 55'ler civarında olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise, mesleki teknik eğitimin dünyanın birçok ülkesinde önem arz ettiğini belirterek, "Mesleki teknik eğitimi günümüze uygun bir şekilde devam ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ülke genelinde yapılan proje yarışmalarında dereceye giren ve mesleği eğitim veren okullara ödüller verildi. Açılış töreninin ardından fuar davetliler tarafından gezildi. Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarınca hazırlanan METEF, davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Açılışa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Ödemiş, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Deniz, İGM Başkanı Ahmet Kocakulak, İl Sağlık Müdürü Hasan Hüsnü Eren, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

(MD-AT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title