Haberler

Metal Para Yutan Çocuk Hastanelik Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Nevşehir'de 8 yaşında bir çocuğun kardeşiyle oyun oynarken yuttuğu 1 TL, ameliyatla midesinden çıkarıldı.

Nevşehir'de 8 yaşında bir çocuğun 3 hafta önce evinde kardeşiyle oyun oynarken yuttuğu 1 TL, ameliyatla midesinden çıkarıldı.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki evlerinde kardeşleri ile birlikte oyun oynarken eline geçirdiği metal 1 TL'yi yutan Halil İbrahim Ergün (8), daha sonra olayı ailesine anlattı. Doktorlar, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile Nevşehir ve Kayseri'deki çeşitli hastanelere götürülen çocuğun beklemesini önerdi. Aradan geçen 3 haftada şikayetleri artan Halil İbrahim Ergün'ü ailesi Nevşehir'deki özel bir hastaneye kaldırdı. Burada genel cerrahi uzmanı Selehattin Saykılı, endoskopi yöntemi ile çocuğun midesindeki metal parayı çıkardı.

Halil İbrahim Ergün'ün babaannesi Zeliha Ergün (75), torununun parayı çok sevdiğini ve daha önce de metal para yuttuğunu söyledi. Torununun, küçük yaşlarda yuttuğu metal 50 kuruşu doğal yollarla düşürdüğünü söyleyen Zeliha Ergün, "Zaten parayı çok sever. Dedesini ne zaman yakalasa para diye tuttururdu. O gün de oyun oynarken yerde para bulmuş, bir anlık dalgınlıkla parayı yutmuş. Doktorlar, 'Düşer bekleyin' dedi ama bir türlü düşmedi. Bu sırada hem karın ağrısı hem de mide bulantısı oldu. 3 hafta sonra doktorların gayreti ile torunum sağlığına kavuştu. Torunumun midesinden çıkarılan parayı hatıra olarak saklayacağım" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı Selehattin Saykılı ise, Halil İbrahim Ergün'ün yuttuğu metal paranın mide borusunu aşarak midesine düştüğünü ve bu nedenle küçük çocuğun karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetlerinin olduğunu kaydetti. Ailenin kendilerine olaydan 3 hafta sonra başvurduğunu ve daha geç gelmeleri durumunda ciddi sorunların oluşabileceğini vurgulayan Saykılı, ailelerden bu tür durumlarda hemen sağlık kuruluşlarına başvurmalarını istedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ergün Derinkuyu Nevşehir Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title