Haberler

Mevsimlik İşçilere Devlet Desteği

Abone Ol

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Halıtlı Köyü'nde kurulan mevsimlik işçi çadırlarını ziyaret edip sorunları dinledi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Halıtlı Köyü'nde kurulan mevsimlik işçi çadırlarını ziyaret edip sorunları dinledi. İşçilerin su ve çocuklar için oyun parkı isteğini not alan Vali Güvenç, sorunların en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, mevsimlik işçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için bir süre önce valiliklere talimat gönderdi. Manisa Valiliği, talimat üzerine Halıtlı Köyü'nde büyük bölümü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ndan gelen mevsimlik işçilerin konaklaması için çadırlar kurdu. Çadırlar, tarım işçileri tarafından büyük ilgi gördü.

Halıtlı Köyü'ndeki mevsimlik işçi çadırlarını ziyaret eden Manisa Valisi Calalettin Güvenç, sorunları dinledi. Vali Güvenç, "Mevsimlik işçileri çalıştıran firma tarafından çamaşır makinesi ve su sebili alınacak. Özel İdare tarafından çadırda kalanların su sorunu da çözülecek. Bölgeye zaman sağlık ekibi de gelerek, işçilerin gerekli kontrollerini yapacak. Çocukların oyun parkı isteğini ise inceleyeceğiz" dedi.

Güvenç, Bakanlığın mevsimler işçiler için 1 milyon 600 bin TL ödenek gönderdiğini de vurguladı. Vali Güvenç, "Kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla toplantı yaparak, yoğun işçinin geldiği bölgelerde bu tür mekanları hazırlamaya başladık. Geçici bir kamp mekanını kurmuş bulunuyoruz. Böylece işçiler, daha hijyenik ve daha temiz ortamda, yaşayacak" diye konuştu.

Çadırda kalan mevsimlik işçilerin temsilcisi Mahmut Yaman, 15 gün önce Halıtlı Köyü'ne 220 kişi toplu olarak geldiklerini belirtti. Yaman, "Yaşam koşullarımızın düzeltilmesi için yapılan çalışmalardan memnun kaldık. Eskiden geldiğimizde çadır, elektrik bulamadğımız için büyük sıkıntı yaşıyorduk. Ancak, şimdi koşullar daha iyi. Böyle ortam olduğu sürece mevsimlik işçiler gönül rahatlığıyla çalışmaya gelebilir" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title