Haberler

Mezuniyet Töreninde Gezi'ye Vurgu Yaptı Birinciliğinden Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

İzmit'te okulu birincilikle bitiren Işıtan Önder adlı öğrencinin mezuniyet törenindeki 'Gezi' konuşması nedeniyle okul birinciliği elinden alındı.

İzmit Gazi Lisesi öğrencisi olan ve okulunu birincilikle bitiren Işıtan Önder, 12 Haziran'da yapılan mezuniyet törenindeki konuşması nedeniyle okul birinciliği iptal edildi. Önder Işıtan mezuniyet töreninde, Gezi olaylarında yaşamını yitirenler hakkında yaptığı konuşmasında, "Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan her zaman aramızda olacak" demesi sonrasında okul yönetiminin başlattığı soruşturma ile okul birinciliğinden oldu. Okul yönetiminden yapılan açıklamada, 'Öğrenci törende amacı dışında konuştu' denilerek başlatılan soruşturmada Önder'in birinciliği düşürüldü.

ÖNDER AİLESİ DURUMU KOCAELİ VALİSİYLE GÖRÜŞECEKLER

Işıtan Önder'in birinciliğinin düşürülmesi sonrasında Önder'in ailesi baba Mustafa Önder ve anne Ayşe Önder okul yönetimiyle bir dizi görüşme yaparak alınan kararın gözden geçirilmesini talep etti. Okul yönetiminden olumlu yanıt alamayan Önder ailesinin Kocaeli Valisi Ercan Topaca'dan randevu talep ettiği ve yapılacak görüşmede çocukları Işıtan Önder hakkında verilen karardan geri dönülmesi için yardım isteyeceği belirtildi.

FİZİK ÖĞRETMENİN SALDIRISINA UĞRADI

Işıtan Önderi'in mezuniyet konuşmasının yapıldığı İzmit Lisesi Müdürü konu ile ilgili açıklama yapmazken, okul önünde bir gurup öğrenci tarafından basın açıklaması düzenlendi. Kocaeli Gençlik Muhalefeti ve Eğitim Sen üyesi bir grup Gazi Lisesi önünde yapılan ve Işıtan Önder'e destek verdikleri açıklamada, "Arkadaşımız Işıtan Önder mezun olduğu gün yaptığı konuşmada Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan'ı unutmadıklarını söyleyen bir konuşma yaptı. Ertesi gün okulda fizik öğretmeni Suat Y tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Suat Y'e bir eğitimci olduğunu hatırlatıyor ve kendisini şiddetle kınıyoruz. Ayrıca, Işıtan'ın yaptığı konuşmadan rahatsız olan okul yönetimi soruşturma başlattı. Bugün de öğretmenler kurulu kararıyla birinciliği elinden alındı. Işıtan konuşmasında, '15 yaşında bir çocuğun ne suçu olabilir ki, sorarım size' demişti. Işıtan ve niceleri sizlerin karşısına dikilmeye devam edecek" denildi.

Öte yandan konuyla ilgili Işıltan Önder'in ailesinin hukuk mücadelesine başlayacağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Mustafa Önder Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

emır:

birinci olmusun ama adam olamamısın kitap yuklu eşşek!yakıp yakan ınsanları tebrık rtmrk ınsanlıktan nasıbını almadıgını gösterır.okuyan adam yapıcı olmalı olum sen bosuna okumusun dunyada en buyuk ahmak odurkı senın gıbı adamlardan vatana mıllete fayda beklesın...

Yanıtla3922
demokraterdog@gmx.de:

Dur tahmin edeyim, sende AKPli olarak tahsilde pek başarılı değilsin, demi?

00
Fatma:

Önemli değil önemli olan alınmış olması,sonradan geri çekilmesi önemli değil ,elini taşın altına koymuş helâl olsun,hocalarından bin kat iyi .....

Yanıtla1936
demokraterdog@gmx.de:

Aynen FATMA, saygılarımla

00
menduh:

gezi zekali birinci olsa ne yazar

Yanıtla2230
demokrat:

Eyyy Ayakkabı Kutusu, bu genç bizlerden, sizin odunfafalılar gibi değil. Atamızın sözünü işitmiş ve cumhuriyeti muhafaza etmesi görevi olmuş. Sizde böyle birinci zeka bulunamaz, zaten aranızda tahsil bulunmuyor ki. Istediğiniz kadar çırpının alt tabaka süprüntüleri, sizin tahsil sınırınız ortaokuldur ama genellikle bunada bile yetmiyor, Allah size akılı bir türlü nasip etmemiş, kıskançlıktan çıldırın.

Yanıtla1933
OGUZoguzkocak27@hotmail.com:

MELO : ONDA O KAPASİTEDE YOK YOK Kİ DOLDURSUN :):)

00
demokraterdog@gmx.de:

Hadi birde tahsilinizden bahsedin

00
MadMan:

Demokrasi ile yönetiliyoruz ya ondandır ...Adamın biri bayrak indiriyor kazık kadar herife çocuk diyorlar,lise mezunu çocuk konuşma yaptı diye 1.liğini alıyorlar...Sonra diktatörlük yok diyorlar..

Yanıtla2328
Özer Öz.:

Zamanı geldiğinde bu ve benzer gençler hesap soracak ve alacak..bekleyin ve görün...Gence saldıran gerzek öğretmene de diyeceğim şu dur; Sen öğretmen olmayacak kadar kör ve aptalsın....

Yanıtla1928
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title