Haberler

Milas'taki Arıtma Faciası Davasına Devam Edildi

Abone Ol

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Mahallesi'nde geçen yıl, özel bir şirkete ait arıtma tesisinde 7 kişinin metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Mahallesi'nde geçen yıl, özel bir şirkete ait arıtma tesisinde 7 kişinin metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Milas'ın Güllük Mahallesi'ndeki 7 işçinin atık su dolu deponun bakımda hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı. Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, işçilerin yakınları ve avukatlar katıldı. Duruşmada, işçi ailelerinin üç avukatı, olay sırasında şebekede biriken pisliği dışarı çıkarmada kullanılan elevatör cihazı ve pompaların çalışmadığını, işçilere maske verilmediğini ileri sürerek 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 21 sanık hakkında tutuklama talebinde bulundu. Avukatların tutuklama talebini reddeden mahkeme heyeti, ifadesi alınamayan Akfen Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Süha Güçsav'ın dinlenmesine karar verdi.

"BU MAZERETİN BİZLERCE KABULÜ MÜMKÜN DEĞİL"

Kazada hayatını kaybeden Fikret Özdemir'in 15 yaşındaki oğlu Günay Özdemir, duruşma çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Özdemir, "Güllük'te 7 canımızı kaybetmemizin nedenleri ile Soma, Torunlar, Ermenek, Davutpaşa, OSTİM, Kozlu, Esenyurt gibi yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetlerinin nedenleri aynıdır. İfadesi alınan sanıkların ve dinlenen tanıkların ifadeleri ile gördük ki kaybettiklerimizin can güvenliği konusunda içimizi yakan bir aymazlık ve ihmal var" dedi.

İş kazaları konusunda caydırıcılığın artırılmasını isteyen Özdemir, "Bugün geldiğimiz aşamada, itirazlarımız neticesinde Güllük Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma izni verildi ve takipsizlik kararına itiraz ettiğimiz İş Teftiş Kurulu Başkanlığı hakkında soruşturma yolu açıldı. Bu sorumluların da yargılanacağına dair inancımızı koruyor, sürecin takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Eksiksiz bütün sorumlular yargılanmalı" diye konuştu.

NELER OLMUŞTU?

Milas'ın Güllük Mahallesi'nde 17 Haziran 2013'te özel bir şirkete ait arıtma tesisine bağlı terfi tenzil istasyonundaki elektrik arızasına müdahale etmek isteyen işçiler, metan gazından zehirlenmiş, itfaiye ve AKUT ekipleri 6 işçinin cesedini çıkarmıştı. Tesis Müdürü Mustafa Öztürk ise sevk edildiği Bodrum'daki özel hastanede hayatını kaybetmişti. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikret Özdemir Milas Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title