Haberler

Milletvekili Ölmeztoprak,Bayramda Hayvancılık Projelerine Destek

Abone Ol

Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Doğu Anadolu Projesi(DAP) Kapsamındaki Hayvancılık Projelerine Ek Kaynak Sağlanarak Bu Yıl İçin Toplam Ödeneğinin 29 Milyon TL'ye Ulaştığını Ve Bu Kaynaklarla Bölgedeki Et Fiyatlarında İstikrar Sağlanabileceğini Bildirdi.

Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Doğu Anadolu Projesi(DAP) kapsamındaki hayvancılık projelerine ek kaynak sağlanarak bu yıl için toplam ödeneğinin 29 milyon TL'ye ulaştığını ve bu kaynaklarla bölgedeki et fiyatlarında istikrar sağlanabileceğini bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak, DAP kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik ayrılan kaynak 29 milyon TL'ye ulaştı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'da hayvancılığa yönelik mali destek programına 7 milyon 400 bin lira kaynak ayırdı.Malatya'mızın Akçadağ ilçesinde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin mera ihalesine giren işadamları, kabul edilen projeleri ile 10 bin dönüm arazide 8 bin büyükbaş hayvan beslemek için kolları sıvadı.

Üretim, dağıtım, pazarlama tesisleri ile birlikte bu projenin bölgedeki en büyük hayvancılık projesi olacağını düşünüyoruz.28 il, 126 ilçe ve 122 beldeyi kapsayan Sözleşmeli Besi Sığırcılığını Destekleme Projesi 2016 yılına kadar sürecek.Projenin 5 ile 250 baş sığırı olan tüm çiftçileri kapsıyor.Malatya'da 3 bine yakın sözleşme yapan besici var.

Bu üreticilerimize Ziraat Bankası ile kredi desteği sağlanıyor ve bu kredinin besi sonunda Et Balık Kurumu'nun besiyi satın alımıyla geri ödemesi yapılmaktadır. Et ve Balık Kurumu ette fiyatları belirleyici konumda olması ve bu kuruma bazı yetkiler verilmesi çok isabetli bir karardır.Bu kurumumuz Bayramda elde kalan kurbanlıkları satın alacak.Bunun planlamasını kurum yapmaktadır.Bayram sonrası et fiyatlarının düşeceği beklenmektedir dedi.

Ölmztoprak,Tarım ve Köyişleri Bakanlığının büyük besi işletmelerinin desteklenmesi politikası sayesinde, 50 baş ve üzerine süt hayvancılığı işletmesi sayısı 4 binin üzerine çıktı.Türkiye'de 751 bin işletmede 1-5 baş, 198,6 bin işletmede 6-9 baş, 112,2 bin işletmede 10-24 baş, 22,4 bin işletmede 25-49 baş, 22,4 bin işletmede 25-50'ye kadar, 4 bin 461 işletmede 50 başın üzerinde hayvan bulunuyor.

Cumhuriyet tarihinde hayvancılık ve tarım için böyle bir hibe ve destek bugüne kadar verilmedi. Bunu Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve Malatya'nın iyi kullanmasını diliyoruz. Hayvancılık sektöründe dünyayla rekabet edilmesi için olmazsa olmazı olan yatırımın doğru yerde yapılmasıdır. Yatırım doğru yerde yapılırsa rekabet şansı gelişecektir. Ülkemizde hayvancılık için en uygun bölge Doğu Anadolu Bölgesi. Çünkü çayır ve meraların tamamına yakını Doğu Anadolu Bölgesinde.

Yine hayvancılık için en uygun iklim de bu bölgede. Bunlar ciddi teşvikler,bölgeye faydası kesinlikle olacak.DAP kapsamında Malatya ilinde DAP kapsamında yatırım yapma hakkı kazanmış olan müteşebbislerin yanı sıra ek kaynak ayrılmasının ardından yedek de yer alan yatırımcılarında yer alması için girişimde bulunduk ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title