Haberler

Bakan Avcı: Atanan Sahte Diplomalı Öğretmenler Tespit Ettik

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı, "Sahte diplomalarla göreve başlamış 50-60 civarında öğretmen tespit ettik, 30-40 bin lira karşılığında bunu yapıyorlar. Çete işi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı üniversitelerin diplomalarının, geçici mezuniyet belgelerinin taklit edilerek öğretmenlik başvuruları yapıldığını belirterek "Geçtiğimiz atama döneminde sahte diplomalarla öğretmen olan 50-60 kişi tespit ettik. Şimdi tüm öğretmen alımlarını araştırıyoruz. Bunun bir çete işi olduğunu düşünüyoruz. Para karşılığı ve bazı terör örgütlerinin bağlantı ihtimali üzerinde duruyoruz. Daha çok talep olan alanlara yönelik bir tezgah kurulmuş. Sayı şu an çok büyük değil, 50-60 tane sahte öğretmen var. Bu çete şubat atamaları içerisinde bazı öğretmenlere musallat olabilir. Öğretmen adaylarımız lütfen buna teşebbüs etmesinler" dedi.

"30-40 BİN TL KARŞILIĞINDA YAPIYORLAR"

Avcı, Habertürk TV'de öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Avcı, sahte diplomalarla başvuruların yapıldığının tespit edildiğini belirterek, "Büyük meblağlarla bu işi organize eden çetenin olduğu izlenimi var. Bazı terör örgütleri ile bağlantılı olma ihtimali de var. Öğretmen alımlarımızı da inceliyoruz. Çok fazla değil, 50-60 öğretmen tespit edildi. Bu çete Şubat atamaları için de bazı öğretmen adaylarına musallat olabilir. 30-40 bin lira karşılığında bunu yapıyorlar. Hatta borç alarak başka alan diplomaları için bunu yapan öğretmenler var. Öğretmen adaylarımız lütfen buna teşebbüs etmesinler. En çok hangi branşta ihtiyacımız varsa orada daha çok öğretmen alıyoruz. Dolayısıyla o branşlara yönelik böyle bir tezgah kurulmuş" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLERİMİZ AĞLAYARAK AYRILDI"

Şırnak'ta toplam 7 bin 623 öğretmenin görev yaptığını ve operasyonlar nedeniyle eğitime ara verildiğini kaydeden Avcı, "Sorun çözüldüğünde öğretmenler görevlerinin başına dönecek. Öğretmenlerimizi biz çektik. Yani hiçbir öğretmenimiz korkarak kaçmadı. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı bırakmadı. Böyle propaganda yapıyorlar. Pek çok öğretmenimiz biz mecbur ettiğimiz için ağlayarak ayrıldılar" dedi.

"İSTİHBARAT ÜZERİNE KARAR ALINDI"

Teröristlerin öğretmen ve öğrencileri kullanarak eylem yapacağı istihbaratının alınmasının üzerine eğitime ara verme kararının alındığını kaydeden Avcı, sömestrde telafi eğitimi verileceğini, ihtiyaç olması durumunda il içinde taşımalı eğitim verilebileceğini belirtti.

Avcı, özel okullara da çağrıda bulunarak, "Bölgede daha çok okul açarak, mümkünse yatılı okul açarak eğitimin niteliğinin yükselmesine katkıda bulunmalarını bekleriz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Habertürk Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

emre:

hiç bir öğretmen 3. 500 almıyor öğrertmen maaaişları 2. 500 2. 750 değişiyor ben okul hayatım boyunca harcadığım para 75 bin tl üniveriste içinde. . . . sen ilkokuldan terk etmisin beyfendi okumamasın sonra askeri ücretle geçiniyoz gözünüz doysun diyorsun 75. bin ile 100 bin tl okul hayatı boyunca harcama yapan ÖĞRETMENİN MAAŞINAMI GÖZ DİKTİNİZ ŞİMDİDE SEN KAHVEDE OKEY OYNARKEN BEN DERS ÇALIŞIYORDUM size 1. 300 tl bi çok

Yanıtla123
adsasd:

net maaş 2600 ek ders ücreti 600-800 kurss 200-300 = 3500-4000TL eğitim kalitesi =00000 sıfır elde var sıfır eğitimciler ancak göbekkkkk büyütsün acızzz desin. . . .

12
servisçi:

ek dersle beraber 3500 ve üzeri para alıyorlar ama nedense doymayan doymuyor. .

Yanıtla311
omerMobil-ANDROID:

su ogretmenleri anlamiyorum 3 500 lira maas aliyorlar gecinemiyorlarmis aclarmis ac zikkim yiyin biz asgari ucret aliyoruz ev kirasi su elektirik telefon dogalgaz biz iyi kotu geciniyoruz sizin ne buyuk mideniz var arkadas sukredin peygamberimiz yiyecek ekmek bulamiyordu bunlar kudurdukca kuduruyorlar zikkim yiyin zikkim

Yanıtla211
yorumcu:

sahte diplomalıyı nasıl kadroya atıyorsunuz merak ettim şimdi

Yanıtla19
kubilay:

CB nin diplomasıda sahte diyorlar

Yanıtla17
Adı bahtiyarMobil-IOS:

Ne uğraşıyorsun Bakanı'm paralelin işi de geç AKP li koyunlar nede olsa inanıyorlar

Yanıtla16
barış:

ayrılan öğretmenler namuslu olsaydı öğrencileri bırakmazdı öğrenciler sınava girecek nerde bilgi bu öğretmenler geri dönse öğrencilerin nasıl yüzüne bakacak zaten bakan hayatı boyunca oralara gitmez tipinden belli

Yanıtla42
Recep Atli:

Imam hatip mezunlarini kontrol etsinler. Diplomalarin sahte oldugunu tespit edemeyen kimselerin bakanlikta görev almasina kim karar vermis? Ayrica sizin görevinizi Bilal bey yüklenmis okullari teftis ediyor, hangi sifatla oldugunu aciklarsaniz halk olarak size mütesekkir kaliriz. Türgevin tayin ettikleri olabilirmi? Bu sadece bir soru. 12 yildir olmayan seyleri devlet dairelerinde yasiyoruz. Mesela ilkokul mezunu nasil ptt müdürü olabiliyor????

Yanıtla24
kıyamete az kaldı:

tüm kurumlar incelenmeli ben size daha çarpıcı birşey söyleyeyim sahte belge ile MÜFTÜLÜK yapan adamlar var. . . trabzon haseki mezunları incelensin. . .

Yanıtla04
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title