Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine "ders saatleri" genelgesi

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ilin valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, okullardaki ders saatleri planlanırken, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi.

Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.

GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATLERİNİ BELİRLEME YETKİSİ VALİLİKLERDE

İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı.

YAZ SAATİ VE KIŞ SAATİ MESAJI

Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi dolayısıyla 'kış saati' şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Öte yandan genelgede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanı Yerel Yönetim Yusuf Tekin Politika Eğitim Güncel Yerel yönetim Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

Erkan:

Yaz saati uygulanasında bukadar direten mantığı anlamakta güçlük çekiyorum. Beşikteki bebeğin hakkına giriyorlar. Saatleri bir saat geriye almak gibi basit ve mantıklı bir uygulama varken neden insanları kurumları bukadar yoruyorlar. Emin olun bu uygulamada diretenler kendi mesailerine öğleden önce başlamıyorlardır. Büyüklere acımıyorsanız küçücük bebeklere kreşe gitmek zorunda kalan çocuklara acıyın gecenin bir vakti yataklarından kalkmak zorunda kalıyorlar buz gibi kışın soğuğunda.

Yanıtla29339
Aliya:

laa oğlum anlama kıtlığı mi çekiyorsun. vali bı saat geç başlasın okul saatini o ilde.

13325
Erkan:

Birader madem senin anlama kapasiten çok yüksek önce Türkçe yazmayı öğren. Memlekette sabahları sadece öğrenciler mi erken kalkıyor kamuda özelde çalışan binlerce personel var onların bebekleri çocukları kreşe gidiyor. Burdaki mesele gecelerin uzun olmasından dolayı Saat geç olsada henüz güneşin doğmamış olması.

8137
FONCUSAVAR:

bi ton ayzı yazana kadar haberin içine okusaydın. şartlşanmış hüküemete sallamaya yazık sizin kafanıza

93
hakan sorgular:

ne yaz saati uygulamasıymış be elektrik firmalarına para kazandırcam diye millete eziyet ediyorsunuz

Yanıtla21269
Ali Tokgönül:

Sırf inadım inat diyerek veya CHP dedi diye şu kış ve yaz saati uygulamasına geçmiyorsunuz , valiliklere topu atıp şehrin gün doğumu gün batımına göre ayarlama yapın diyorsunuz . Lan olmuyor işte olmuyor . Çocuklar karanlıkta okula gidip geliyor . Bu inat neden yahu ?

Yanıtla20207
Ahmet Keleş:

Bu yaz saati denilen gereksiz uygulamayı bir an önce kaldırın

Yanıtla22179
Ali Yanmış:

Bu yaz saati uygulamasının tek amacı sabah namazına herkes kalksın ve işe çıksın diye olduğunu anlayacak Birgül herkes??

Yanıtla10645
remat tamer:

herhangi bir ayarlama yaprken çocukları okula bırakan çalışan velileride dikkate alarak planlayın lütfen..çocuk 9da okula gidecek veli 8 de işde olucak bu çok sıkıntılı olur

Yanıtla979
İrfan Karlıdağ:

Ülkede başıboşluğa, liyakatsizliğe bakarmısnız. İnsanlar yıllardır haykırıyor gecenin kör vaktinde çocuğumun dışarıda ne işi var diye bakanlık daha yeni genelge yayınlıyor. Şimdi milli eğitim bakanını değiştirir yeni ayrı Bi uygulama yapar. Tabi amacı doğruyu bulmak değil sadece bakan olmak iş olsun diye Bi şeyleri değiştirecek işte

Yanıtla969
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title