Haberler

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a geldi.

Ankara'dan karayolu ile ilimize gelen Bakan İsmet YILMAZ'ı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü binası önünde Vali Zübeyir KEMELEK, Sivas Milletvekilleri Hilmi BİLGİN, Ali TURAN, Belediye Başkan Vekili Orhan DEMİROK, İl Jandarma Komutanı Albay Ali TAŞ, İl Emniyet Müdürü Selçuk KIZILAY, protokol üyeleri ile vatandaşlar karşıladı.

Ziyaretleri kapsamında ilk olarak Sivasspor Tesisleri'ne geçen Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ ve beraberindekiler burada Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun OTYAKMAZ ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Futbolcularla tek tek bayramlaşan Bakan YILMAZ daha sonra Teknik Direktör Roberto Carlos'la bir süre sohbet etti.

Sivas'taki bayramlaşma programlarının ardından Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Vali Zübeyir KEMELEK ve beraberindekiler Hafik İlçesi'ne geçerek, 15. Hafik Kültür Turizm ve Güreş Festivali'ne katıldı. Daha sonra Hafik Belediyesi önünden festival alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşünün ardından davetliler, 15. Hafik Kültür Turizm ve Güreş Festivali'nin gerçekleştirileceği alana geldiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festival, Halk oyunları gösterilerinin sunulmasıyla devam etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, festivalde yaptığı konuşmada: "Bu halk şenliğinin çok yönlü faydası var. Birincisi sılayı rahme faydası var. Nedir Sılayı rahim? Kendi akrabalarımızı kendi hemşerilerimizi mezarda olsalar dahi mutlaka ziyaret etme fırsatı veriyor. Dolayısıyla bu halk şenliğini düzenleyen kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İkincisi ise kültürü yaşatmak ve nesilden nesle aktarmanın da bu şenlikler yoluyla oluyor. Dolayısıyla bu halk şenliklerini devam ettirmek lazım." dedi.

Vali Zübeyir KEMELEK, festivalde yaptığı konuşmada: "Tabi burada birçok kardeşimiz emek vermiş, İstanbul'dan ve başka yerlerden gelmek suretiyle bu organizasyona katkıda bulunmuş. Yine İstanbul'da birçok köy ve kasaba derneklerimiz bir federasyon çatısı altında birleşerek bu etkinliği düzenlemişler. Ben emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyor, Hafik halkının Ramazan Bayramını da kutluyorum." dedi.

İlçe ziyaretinin ardından Bakan İsmet YILMAZ, bir süre önce annesini kaybeden Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin KULMAÇ'ı ziyaret etti ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin KULMAÇ'a taziye dileklerini iletti.

Bakan YILMAZ, daha sonra Gürün İlçesi programı münasebeti ile il merkezinden ayrılarak ilçeye hareket etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title