Haberler

Milli Savunma Bakanı Güler: Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı veriyoruz ama akıllanmıyorlar

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TUSAŞ tesislerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı veriyoruz ama akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi bir daha tekrar ediyorum; en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar, bunların peşini bırakmayacağız ve yapılanların acısını misliyle çıkaracağız, bunu herkes görecek" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, hain terör saldırısının düzenlendiği TUSAŞ tesislerine geldi. Yapılan incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güler, saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğuna işaret eden açıklamalarda bulundu.

Bakan Güler şu ifadeleri kullandı:

"Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi tekrar ediyorum, en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız, bu yapılanların acısını misliyle çıkaracağız. Bunu herkes görecek."

TUSAŞ'A HAİN SALDIRI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından yerleşkede incelemelerde bulundu. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yerlikaya, saldırının saat 15.26'da gerçekleştirildiğini ve derhal jandarma ile emniyet birimlerinin olay yerine intikal ettiğini belirtti.

Yerlikaya, "Biri kadın, biri erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef 5 şehidimiz bulunmakta, 22 yaralımız var. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır." dedi. Terörü lanetlediğini vurgulayan Yerlikaya, Türk halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi.

"Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz, hangi terör örgütü olduğu ile ilgili sizlerle bunu paylaşacağız." ifadelerini kullanan Yerlikaya, şöyle devam etti:

"TUSAŞ'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Tüm aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İlk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanı'mıza buradaki operasyon ve bu etkisiz hale getirilinceye kadar olan süreçle ilgili bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Hep birlikte milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa, ister terör örgütü, ister organize suç örgütü, ister şehir eşkıyası olsun hiç durmadan, duraksamadan azim ve karanlıkla bunların da nefeslerini kesmekte kararlıyız. Bizim kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz; devletimizin ve milletimizin iradesi, gücü her zaman galip gelecektir. Bundan da hiçbirimizin şüphesi olmasın."

SALDIRIYA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Güncel TUSAŞ Terör PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (49)

Sogun Nn:

ne cezası meclise davet ediyorsunuz.

Yanıtla30259
Vahit Tutal:

Daha kimin yaptığını bilmeden kimse üstlenmeden böyle bir açıklama gereksizdi

Yanıtla50113
serdar kocakaya:

hemen de fail çıktı... Türkiye'de her şey tıkır tıkır işliyor... millet yemiyorda yiyor işte...

Yanıtla25102
Murat Kara:

daha dün zeytin dalı uzatmıştınız

Yanıtla2292
Osman Salih Aydın:

bu işte bi terslik var sayın bakan

Yanıtla584
Ahmet Korkmaz:

Akıllanmıyorlar ne demek lan teröristle uzlaşılmalı mı demek istiyorsun

Yanıtla1469
Ahmet Cardak:

Akillanmiyorlar ne demek şaka gibiler dün yapılan açıklama meclise davet bugün bu olay ne demek yani bunlar durmuyor baksanıza iş birliği mi var ne var burda dalgamı geçiyorsunuz milletle

Yanıtla644
Nurullah Akarslan:

vefa jy savaş ozcan bu şahıslarda akıllanmıyor

Yanıtla1416
Ümit TV:

akıl bırakmayacaksın ki gereken ceza o şekilde verilir

Yanıtla525
Recep Agca:

Demek ki veremiyoruz, İçimizdekilere çeki düzen şart.

Yanıtla522
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title