Haberler

Miniklerin Çiftlik Gezisi

Güncelleme:
Abone Ol

Yalıkavak Profilo Marina İlköğretim Okulu öğrencileri Mustafa Azmi İş'e ait çiftliği gezdi.

Geziye Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'da katıldı.

Yalıkavak Gökçebel mevkiinde bulunan Mustafa Azmi İş'e ait meyve bahçesi ve çiftliği Yalıkavak Profilo Marina İlköğretim okulu 3-A sınıfı öğrencileri ziyaret etti. Sınıf öğretmeni Yalçın Can eşliğinde Hayat Bilgisi dersi kapsamında gerçekleştirilen gezide öğrencilere meyve ağaçları, sebzeler ve doğanın işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Çocukları misafir eden Mustafa Azmi İş çiftliği kurarken hiçbir ticari amaç gütmediğini belirterek, "Buraya böyle minikler geldiğinde çok mutlu oluyorum. Onlarla bahçede dolaşıp organik meyveleri dalından yemek beni çok sevindiriyor" dedi.

Öğrencilerin gezisi sırasında çiftliği ziyaret eden Mustafa Saruhan miniklerle bahçeyi gezdi. Öğrencilerle şakalaşan Saruhan kısa bir hikaye anlattı. Miniklerin bu tür etkinliklerle doğayı tanıdığının söyleyen Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, " Hızla kentleşen dünyamızda çocuklarımız tükettikleri ürünlerin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Bu tür etkinlikler ve bu tür tesisiler çok önemli. Köy enstitüleri çok önemli bir noktada idi yıllar önce. Mustafa bey gibi girişimcileri ve vatandaşlarımızı teşvik etmemiz lazım. Yerel yönetimlere de bu anlamda çok işler düşüyor. Yeşil alanları koruyarak bu tür girişimleri desteklemeliyiz. Çiftlikler ve bahçelerin kurulmasına yardımcı olmalıyız. Mustafa bey ile bu bahçede yaklaşık 10 çeşit hayvanın olduğu bir çiftlik kurulması için çalışma başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Öğretmenleri ve aileleri nezaretinde bahçeyi dolaşan minikler kayısı, dut, erik gibi meyveleri dalından yediler. Öğrenciler çilek tarlasında vakit geçirirken çok eylendiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Saruhan Profilo Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title